Novoměstská nemocnice se chystá na demolici dětského pavilonu

Vložil
ČTK
18.02.2017 13:10
Nové Město na Moravě



Nové Město na Moravě - Dětské oddělení nemocnice v Novém Městě na Moravě čeká v dubnu demolice. Stěhování pracovišť dětského oddělení začne na konci února. Ambulance a lůžková oddělení budou na dočasných místech fungovat od začátku března. Bouraný pavilon nahradí nový, pacientům by mohl začít sloužit koncem roku 2018. Stavbu v hodnotě 100 milionů korun financuje ze svého rozpočtu Kraj Vysočina, který je zřizovatelem nemocnice. ČTK to dnes sdělil mluvčí nemocnice Petr Hladík.


Podle technického náměstka nemocnice Jiřího Drdly byl současný dětský pavilon postaven v 50. letech minulého století a je nejstarší budovou v areálu. "Technický stav tomu odpovídá - netěsní okna, zastaralé jsou i rozvody elektřiny, vody a odpadů, nevyhovuje ani prostorové uspořádání," řekl už dříve ČTK Drdla. Demolice a stavba nové budovy je proto podle něj lepším řešením než rekonstrukce starého pavilonu. Bourací stroje by podle něj měly začít pracovat na likvidaci budovy od 1. dubna.

Ambulance i lůžkovou část dětského oddělení najdou dětští pacienti a jejich rodiče od začátku března na nových místech. "Ambulance pro příjem nemocných dětí bude v budově lékárny ve spodní části nemocnice. ORL ambulance se přestěhuje na kožní oddělení a dětská neurologie bude dočasně v ambulantním traktu interny," uvedla vrchní sestra dětského oddělení Soňa Svatoňová.

Dětské pacienty s chirurgickou diagnózou ošetří lékaři v hlavním chirurgickém pavilonu. Lůžková část bude umístěna ve čtvrtém patře gynekologicko-porodnického pavilonu. Podrobnější informace o dočasném umístění dětských ambulancí a lůžkové části poskytne personál nemocnice na telefonním čísle 566 801 203.

Nová budova bude méně energeticky náročná, lékaři budou pracovat s moderní technikou. V pavilonu budou specializovaná oddělení. Lůžková kapacita by se podle Drdly měla zvýšit ze současných 25 na 33 lůžek v pokojích s jednou až čtyřmi postelemi. První patro bude vyhrazeno pro ambulantní provozy. Podle náměstka hejtmana Vysočiny Vladimíra Novotného (ČSSD) bude stavba nového pavilonu dětského oddělení na delší dobu jednou z posledních velkých investic v novoměstské nemocnici.
0 komentářů
přidat komentář

Související články