Kraj znovu prodává areál staré nemocnice ve Znojmě

Vložil
ČTK
26.08.2016 15:35
Znojmo

Znojmo - Jihomoravský kraj znovu nabízí k prodeji areál staré nemocnice ve Znojmě, kterou se mu už několikrát nepodařilo prodat. Odhadní cena přesahuje 40 milionů korun, kraj ale neomezí nabídky žádnou minimální cenou, řekl dnes ČTK hejtmanův náměstek Roman Hanák (ČSSD). Kraj bude jednat i s dřívějšími zájemci. Podle Hanáka jeden zájemce v minulosti nabídl kraji 35 milionů korun, ale dohodu znemožnila otázka veřejné podpory s ohledem na rozdíl nabídky a odhadované ceny.


Nemocnice ve Znojmě sídlí už v jiných prostorách, a proto nemá starý areál takové využití. "Většina budov je přes 80 let stará a vyžadují velkou investici. Kupce ale může areál zaujmout například výhodnou polohou na okraji historického centra města," uvedl Hanák.

Areál má velikost skoro 30.000 metrů čtverečních. Tvoří ho několik pavilonů s lékařskými nemocničními a obdobnými službami, pozemky s venkovními úpravami a trvalými porosty. Předmětem prodeje není objekt léčebny dlouhodobě nemocných. Část prostor užívá zdravotnická záchranná služba, která by je však měla nejspíš do konce letošního roku vyklidit. "Do konce příštího roku budou postupně vyklízené infekční oddělení a příslušenství jako jídelna a podobně," doplnila mluvčí kraje Eliška Windová. Podle ní by potenciální kupec musel s těmito organizacemi uzavřít nájemní smlouvu.

Kraj prodával nemocnici už několikrát, ale kupce nenašel. Naposledy to bylo letos na jaře. "O záměru prodeje budeme opět informovat město Znojmo, zájemce, se kterými jsme v minulosti ve věci prodeje jednali a také zájemce o pravidelné informace z databáze vedené odborem majetkovým. Záměr nejméně na dva měsíce zveřejníme také na úřední desce krajského úřadu, na realitních serverech a současně budeme areál nabízet prostřednictvím realitních kanceláří," dodal Hanák.
0 komentářů
přidat komentář

Související články