Provoz rakovnického krytého bazénu skončí v úterý

Vložil
ČTK
26.08.2016 08:55
Hradec Králové

Rakovník - Provoz rakovnického krytého bazénu skončí v úterý, kvůli opravě zůstane zavřený téměř na dva roky. Město do rekonstrukce bude investovat zhruba 160 milionů korun. Během léta město vyhlásilo tendr na zhotovitele, vybere ho zřejmě na konci září. Od příštího týdne začne vypouštění bazénu a vyklízení. Novinářům to dnes řekl starosta Rakovníka Pavel Jenšovský (ČSSD).


Většina technologií včetně bazénové vany bude při opravných pracích odstraněna, snížena bude i výška bočních stěn na tři čtvrtiny. Zaměstnanci bazénu se budou postupně propouštět, jeden člověk přejde do Údržby městských komunikací a zároveň bude dohlížet na rekonstrukci bazénu.

Také přilehlý venkovní bazén bude příští rok mimo provoz. Město soutěží zakázku na rekonstrukci vnitřního bazénu s opcí na opravu venkovního bazénu. Město počítá až s náklady okolo 180 milionů korun, ale předpokládá, že se soutěží cena sníží. Ušetřené peníze pak chce použít právě na venkovní bazén. "Plynule by po dokončení krytého bazénu ta firma přešla na ten vnější," uvedl Jenšovský.

Oprava bazénu bude zahrnovat kompletní výměnu technologií, vybudování takzvané divoké řeky, toboganů a podobně. Zlepší se komfort návštěvníků i služby pro ně včetně prostor občerstvení.

Město si na opravu bazénu vezme stomilionový úvěr, možná ho ale nevyužije celý. Už nyní má v rozpočtové rezervě 60 milionů korun a další peníze ušetří letos. Radnice požádala i o dotace, na kterých může získat okolo 20 milionů korun. Výsledek dotačního řízení se dozví na podzim.

Rakovnická plovárna je ve špatném technickém stavu. Pravidelně ji kontroluje statik, který povolil její provoz maximálně do září. Oprava má být hotová v roce 2018. Rakovník ročně hospodaří se zhruba 300 miliony korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články