Praha by mohla zaplatit rekonstrukci u metra C Ládví

Vložil
ČTK
28.07.2016 09:20
Praha


Praha - Rekonstrukci v okolí stanice metra C Ládví v Praze 8 by mohlo zaplatit hlavní město. Předběžně se jedná o částku zhruba 28 milionů korun. ČTK to řekl náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD). Radnice Prahy 8 by pak doplatila daň z přidané hodnoty. Praha 8 plánuje kompletní rekonstrukci celého náměstí u stanice metra a první etapa prací by mohla začít v příštím roce. Oprava má být dokončena v roce 2018.

"Jedná se o úpravu výstupu ze stanice metra a jde tak o kultivaci veřejného prostoru v jejím okolí, proto je Praha připravena Praze 8 s rekonstrukcí finančně pomoci," řekl Dolínek.

Přesná částka, kolik bude revitalizace stát, zatím není jasná, podle projektů, které má radnice k dispozici se budou ale náklady pohybovat okolo 30 milionů. Výsledná částka ale bude známa z výsledku případného výběrového řízení, které by Praha 8 ráda vypsala do konce letošního roku. "Domluvili jsme se, že v rámci financování pak radnice zaplatí DPH," řekl Dolínek.

První etapa prací by mohla začít v příštím roce. Na náměstí bude položena nová dlažba, přibudou lavičky a koše a rovněž zeleň. Podle plánu by mělo vzniknout i tržiště. Práce budou dokončeny v roce 2018.
0 komentářů
přidat komentář

Související články