Valašské Meziříčí upřesnilo požadavky na novou sportovní halu

Vložil
ČTK
22.07.2016 07:35
Valašské Meziříčí

Valašské Meziříčí - Město Valašské Meziříčí upřesnilo požadavky na novou sportovní halu, která má stát v areálu bývalých kasáren. Stavba sportoviště si vyžádá asi 60 milionů korun, sdělila dnes ČTK mluvčí radnice Renata Votrubová. Podle starosty Roberta Stržínka (ANO) jde o jednu z priorit města.


"Pracovní skupina pro zpracování výstavby sportovní haly předložila základní požadavky pro přípravu zadání sportovní haly městské radě. Ta specifikaci sportoviště schválila a odsouhlasila zadání pro výběr dodavatele projektové dokumentace,"
uvedla mluvčí.

Hala bude sloužit basketbalu, florbalu, házené, volejbalu i dalším sportům. "Rozšíří se tak sportovní možnosti pro tréninky mládeže i dospělých. Nebude chybět ani lezecká stěna. Hala bude sloužit sportovním oddílům, veřejnosti i školám," uvedl starosta.

"Společně s pracovní skupinou jsme připravili základní požadavky pro přípravu zadání. Všechna kritéria jsme důkladně projednali také se zástupci sportovních oddílů a odborníky v oboru výstavby sportovních zařízení," řekl Stržínek. Hala by podle něj měla mít dostatečné množství šaten a sprch, sklady sportovních potřeb a další technické zázemí. "Důraz by měl být kladen také na kvalitní osvětlení a akustiku. Do nové sportovní haly by se mělo vejít 350 sedících diváků," uvedl starosta.

Hala by měla stát na ploše bývalého škvárového hřiště v ulici Železničního vojska mezi budovami úřadu práce a hasičského záchranného sboru. Město řeší stavbu chybějící haly již dvě volební období.

Valašské Meziříčí s 23.000 obyvateli letos hospodaří s příjmy 409 milionů korun a výdaji 488 milionů korun. Rozdíl dorovná zůstatky na bankovních účtech, na investice dá téměř 142 milionů korun, což je o 28 milionů více než loni.
0 komentářů
přidat komentář

Související články