Náplavka k světu - pozvánka na festival

Zdroj
Jitka Hájek, k světu z.s.
Vložil
Tisková zpráva
25.05.2016 14:15
Břeh Radbuzy znovu otevírá své brány 3. června 2016. Jedná se již o třetí ročník festivalu pořádaného spolkem k světu., jež pracuje již řadu let s tématem využití a oživení veřejného prostoru podél plzeňských řek na pozadí pořádání netradičních kulturních projektů. Akce, která bude probíhat celý měsíc až do 6. července, má však za úkol mnohem více. Slovy koordinátorky festivalu Jitky Jiráskové: „Během předešlých let se podařilo upozornit na toto místo a najít formu spolupráce s městem a povodím. Letošní rok je klíčový pro udržení pozornosti před rokem příštím, kdy město začne připravovat realizační část skutečné revitalizace náplavky.” Letos má veřejnost jedinečnou šanci přijít a možná naposledy vyjádřit svůj názor na náplavku v jejím současném stavu.
Na programu jsou pravidelné páteční koncerty, oblíbené sobotní dopoledne s jógou nebo čtvrteční tančírny s workshopy. Letošní ročník bude navíc propojen s festivalem loutkového a alternativního divadla Skupova Plzeň a s festivalem Tanec Praha, který v sobotu 18. června 2016 v 17:00 nabídne vystoupení kostarického souboru Los INnato. 21. června 2016 bude na náplavce probíhat mezinárodní den jógy.
“Na téma a situaci řek v Plzni se zaměří i třídenní workshop pod vedením architektů doplněný přednáškovými cykly pro širokou veřejnost,” zve architektka Hana Boříková.
Mimo hlavní program bude návštěvníkům k dispozici bar, grilování, půjčovna lodiček a nebudou chybět ani provizorní schody zpřístupňující náplavku od Wilsonova mostu, chodníček, lehátka a WiFi free point.
Plánované akce jsou určeny pro širokou veřejnost a zdarma. Doufáme, že přispějeme k oživení kultury v našem městě a poskytneme lidem, stejně jako v předešlých letech, místo k vzájemnému setkávání.
 
www.naplavka.ksvetu.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články