V Sokolově začala výstavba poslední etapy západního obchvatu

Vložil
ČTK
24.05.2016 08:35
Sokolov

Sokolov - V Sokolově začala v květnu výstavba poslední etapy západního obchvatu města. Náročná stavba za více než 112 milionů korun přemostí silnici II/210, železniční trať a řeku Svatavu a propojí tak stávající části obchvatu. Nová silnice by měla odvést dopravu z centra města při průjezdu směrem na Kraslice a zároveň zajistit dopravní obslužnost nově vznikající rekreační zóny u jezera Medard. ČTK to řekl hejtmanův náměstek Jakub Pánik (ČSSD).


"Poslední část obchvatu Sokolova je z peněz ministerstva financí po škodách způsobených těžbou. Podaří se tak vytvořit kompletně součinný obchvat ze západní strany Sokolova," řekl Pánik. Z dálnice D6 se tak nově bude možné bez průjezdu centrem Sokolova dostat například do Svatavy, Královského Poříčí, Habartova a dalších přilehlých obcí. Obyvatelům Sokolova by navíc stavba měla ulevit od hluku a emisí. Obchvat by měl být dokončen na jaře 2018.

Nejnáročnější částí stavby bude vybudování 310 metrů dlouhého mostu přes silnici II/210. Součástí stavby je i větší množství přeložek inženýrských sítí a vegetační úpravy.

Loni na podzim již byl dokončen úsek od gymnázia přes Jižní lom až ke stávající silnici II/210 směrem na Citice, včetně 160 metrů dlouhého mostu přes řeku Ohři. Stejně tak byla otevřena i druhá část, která ulevila od dopravy především obci Svatava. Náklady na tyto stavby celkově přesáhly 300 milionů korun, poslední etapa má zajistit jejich propojení.
0 komentářů
přidat komentář

Související články