Kraj chce hasičům z Letiště Brno postavit stanici za 60 milionů

Vložil
ČTK
29.08.2015 19:55
Brno

Brno - Jihomoravský kraj plánuje v letech 2016 a 2017 postavit hasičům z brněnského letiště novou stanici. Předpokládané náklady činí skoro 60 milionů korun bez DPH, řekla dnes ČTK mluvčí Jihomoravského kraje Eliška Windová. Kraj je vlastníkem letiště. Pronajímá ho společnosti Letiště Brno. Její ředitel Tomáš Plaček dnes ČTK řekl, že hasiči jsou teď ve zbrojnici, která už je nevyhovující.

    Kraj je připraven v plánovaných dvou letech investovat do stavby v objektu mezinárodního veřejného letiště až 80 milionů. Investici projednala krajská rada, schválit ji ještě musí zastupitelstvo. "Výstavbou nové hasičské zbrojnice startuje série projektů k posílení bezpečnosti brněnského letiště," uvedl jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).
    Za poslední dobu se zvýšil počet cestujících. V roce 2002, kdy areál převzala společnost Letiště Brno, odbavilo letiště 157.000 cestujících. Postupem času počet vzrostl téměř na čtyřnásobek. Rekordní byl rok 2011 s téměř 558.000 odbavenými lidmi. "Letiště je od roku 2004 v majetku Jihomoravského kraje. Rostoucí zájem přinesl také potřebu nového odbavovacího terminálu, který byl otevřený v roce 2006," doplnila Windová.
    Podle Plačka už hasičská stanice nevyhovuje. "Je morálně i fyzicky zastaralá. Jakmile budeme mít novou, použijeme ji pro další vybavenost letiště," uvedl Plaček. Letiště má více než 20 hasičů.
    Jihomoravští profesionální hasiči mají v Brně pět stanic. "Jsou na Lidické ulici, na Výstavišti, na přehradě, v Lískovci a Líšni. Každá nová stanice a modernizace je dobrá a krokem kupředu, ať už je naše nebo někoho jiného," řekl ČTK mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.
0 komentářů
přidat komentář