U karlovarské KV Areny se staví, bazén, hala i centrum bezpečí

Vložil
ČTK
19.11.2014 20:15
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Hned tři stavby se naplno rozjely v areálu KV Areny v Karlových Varech. Po hale pro míčové sporty a centru zdraví a bezpečí začaly konečně už i práce na stavbě venkovního bazénu. Dohromady budou stát bezmála 200 milionů korun, řekl dnes novinářům přímo na stavbě primátor Karlových Varů Petr Kulhánek.
    Podle Romana Malečka, ředitele KV Areny, která se bude o všechny tři stavby po dokončení starat, byl poslední zahájenou stavbou venkovní bazén.
    "Stavba probíhá podle předpokladů. Staveniště se předalo před dvěma týdny. Nyní se dělají zemní práce, odstraňuje se zemina, která se pak znovu použije. Čeká nás na začátku zimy přivedení sítí a přípravy technologií. To by mělo skončit zřejmě v prosinci, pokračovat se se zemními pracemi bude pak asi v březnu," uvedl Maleček.
    Bazén o délce 25 metrů bude, podobně jako míčová hala i centrum bezpečí napojen, na energetické centrum KV Areny. To podle Malečka umožní udržovat v bazénu vodu teplou 24 až 25 stupňů po celou sezonu. Celkově má bazén stát 22,6 milionů s DPH.
    Výrazně dál je už stavba haly pro míčové sporty za 118,8 milionu korun. U ní je nyní prostavěno téměř 18 milionů. Stojí první zdi a pracuje se nyní zejména na zázemí haly, šatnách a kancelářích a na zemních pracích. Projektová kapacita haly je 560 sedících diváků. Pracuje se ale na úpravách projektu, které by umožnily navýšení kapacity například mobilní tribunou. Například o volejbalové zápasy je nyní v Karlových Varech větší zájem, než je plánovaná kapacita nové haly.
    Zemními pracemi pokračuje i stavba centra zdraví a bezpečí. Unikátní projekt, který by měl připravit zejména děti na nejrůznějjší rizika, od dopravy, přes požáry až po běžné životní situace, bude stát 51 milionů korun, přičemž původní projekt počítal s asi dvojnásobnou částkou.
    Všechny tři stavby jsou financovány z větší části z Regionálního operačního programu Severozápad v rámci Integrovaného plánu rozvoje města. Na něj Karlovy Vary dostaly celkem 420 milionů korun. Díky úsporám se městu podařilo do původního rozpisu projektů dostat například i venkovní bazén, s kterým se původně nepočítalo.
0 komentářů
přidat komentář

Související články