Ve Vrchlabí začala stavba nové stanice hasičů a záchranné služby

Vložil
ČTK
02.10.2014 13:10
Vizualizace nové hasičské zbrojnice ve Vrchlabí (rekonstrukce objektu Cizinecké policie /červená budova/ + dostavba výjezdových garáží a prostor pro záchrannou službu)
Vrchlabí (Trutnovsko) - Ve Vrchlabí na Trutnovsku dnes slavnostně začala stavba stanice pro hasiče a zdravotnickou záchrannou službu. Stavba za zhruba 58 milionů korun by měla být dokončena v říjnu 2015. ČTK to dnes řekl ředitel královéhradeckých hasičů František Mencl.

    "Na stavbu stanice hasičů ve Vrchlabí jsme čekali 12 let, celou dobu jsme se snažili získat vhodné místo a peníze," uvedl Mencl. Nová stanice vznikne na místě objektu bývalé celní správy, záchranáři by měli z nové stanice vyjíždět k zásahům do konce roku 2015. Zhruba 18 milionů korun přispěje na stavbu stanice Královéhradecký kraj, který je zřizovatelem záchranné služby.
    Nyní hasiči ve Vrchlabí sídlí v nevyhovujících prostorách blízko centra města, musí tak například z garáže s delší technikou vyjíždět nadvakrát. "Také tam nemůžeme umístit další techniku, kterou bychom pro zásahy v Krkonoších potřebovali. Ve špatném stavu je také sociální zázemí pro hasiče," řekl Mencl.
    Hasiči v Královéhradeckém kraji v minulých letech postupně opravili či postavili nové stanice ve všech větších městech. Například od dubna 2011 funguje nová požární stanice za 220 milionů korun v Rychnově nad Kněžnou. Peníze na vybudování rychnovské stanice poskytlo ministerstvo financí prostřednictvím ministerstva průmyslu a obchodu jako součást investic do průmyslové zóny Solnice - Kvasiny. Hasiči ještě uvažují o výstavbě nové stanice v Jaroměři na Náchodsku a v Hořicích na Jičínsku.
0 komentářů
přidat komentář