Jubilejní Pecha Kucha Night Plzeň: Volume 10

Zdroj
Kristýna Blahetová, PechaKucha Night Plzeň
Vložil
Tisková zpráva
18.09.2014 10:20
V pátek 26. září 2014 proběhne jubilejní desátá PechaKucha Night v Plzni. V tradičním čase 20:20 hodin se sejdeme na prozatím tajném, veřejnosti běžně nedostupném místě, které bude postupně formou malých nápověd odhaleno na Facebooku PechaKucha Night Plzeň a na webových stránkách. K oficiálnímu odhalení místa dojde 24. září. Lístky je možné zakoupit v předprodeji na www.pknp.cz za cenu 120 Kč či v den konání akce na místě za 150 Kč.

V průběhu celého večera dostane prostor představit svoji tvůrčí činnost, práci či projekty desítka prezentujících. V klasickém formátu 20 snímků na 20 vteřin se představí Petra Herotová, finalistka Ceny Jindřicha Chalupeckého, sochař Pavel Karous, jenž stál u zrodu výtvarného projektu Vetřelci a volavky, Marta Lajnerová z projektu Miniměsto aneb město pro děti, Monika Drápalová, úspěšná módní návrhářka a úřadující absolutní vítězka Czech Grand Design, dále mladá česká designérka Alex Monhartová, jejíž cílem je přetvořit klasické pánské doplňky v moderní minimalistické a funkční artefakty, horolezec s plzeňskými kořeny Jan Trávníček, který zdolal K2, dále zástupce projektu Ironing Ladies Jan Roháč, kanadský storyboardista Kurt van der Basch, který se podílel na projektech Atlas mraků nebo Wanted, ředitel společnosti Plzeň 2015 Jiří Suchánek a v neposlední řadě také Vít Klusák, známý český režisér, producent a kameraman, tvůrce filmů Český sen a Český mír.

„Jubilejní desátá PechaKucha Night musí být opravdu velkolepá. Proto připravujeme doprovodný program a následnou narozeninovou afterparty. Jelikož je PechaKucha svým pořadím opravdu výjimečná, přichystali jsme pro návštěvníky i netradiční místo, které postupně odtajníme,“ říká Alice Slavíčková, koordinátorka PechaKucha Night Plzeň.

Doprovodný program začne již ve středu 24. září v kině Hvězda, kde vystoupí skupina N.O.H.A. Čtvrtek bude ve znamení první Silent party v Plzni, na níž se podílí Blink Excelent. Třídenní akce bude završena [pečakučou] a následnou oficiální afterparty pod názvem X party, na které se představí jak čeští, tak zahraniční DJs, z nichž stojí za zmínku City Mutants (Chris Vern & Vitek Skop), Bass Drop Crew djs (MagNet / Ollie Torr / Low Tact / Zlej produkt ) nebo DJ Pixie. O občerstvení se postarají Bar k světu. a bar Živé ulice.

PechaKucha Night v Plzni je realizována občanských sdružením k světu., jehož hlavním cílem je oživovat veřejný prostor a propojovat lidi napříč celým spektrem jejich zaměření a působení. Tato akce by však nevznikla bez podpory Evropského hlavního města kultury. „Příspěvek Plzně 2015 na desáté PechaKucha Night bude věnovaný hlavním tahákům programu příštího roku, představíme také prostory bývalého Depa, které budeme nově využívat pro kulturní akce,“ doplňuje programový ředitel Evropského hlavního města kultury Jiří Sulženko.
0 komentářů
přidat komentář

Související články