Karlovarská obřadní síň bude v říjnu kvůli opravám zavřená

Vložil
ČTK
28.07.2014 21:20
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Městská obřadní síň v Karlových Varech bude v říjnu zavřená. Město tam nechá obnovit a upravit interiéry, které byly asi před 20 lety vyrobeny na míru. Snoubenci si v říjnu budou muset najít jiné místo, kde by chtěli být oddáni. Obnova obřadní síně vyjde na 2,3 milionu korun, řekl ČTK primátorův náměstek Petr Bursík (ODS).

    "Interiér obřadní síně je autorským dílem. Proto jsme oslovili architekta, který byl tehdy nositelem myšlenky. Podíleli se na tom architekti, sochaři i malíři. Ten zpracoval novou projektovou dokumentaci, spojil se stávajícími umělci, zejména s Janem Samcem, a předložili cenovou nabídku," doplnil Bursík.
    V obřadní síni bude interiér obnoven, ale i uzpůsoben současným potřebám. Vzhledem k zašlosti obřadní síně už o ni svatebčané ztráceli zájem. Některé prvky mobiliáře i přes svoji nespornou původní kvalitu funkčně zaostávají a prostor vyžaduje investici, která v sobě zahrnuje nejen výměnu části mobiliáře, repasi některých prvků, ale i estetizaci současného užívaného prostoru.
    V září se bude mobiliář pro obřadní síň vyrábět, v říjnu budou řemeslníci pracovat přímo v ní, doplnil mluvčí magistrátu Jan Kopál.
0 komentářů
přidat komentář