Stavbou roku 2013 Jihomoravského kraje je mj. mrakodrap AZ Tower

Vložil
ČTK
24.04.2014 22:25
Aleš Brotánek a Josef Smola, pasivní dům pro seniory v Modřicích
Brno - Stavbou roku 2013 Jihomoravského kraje je mimo jiné nejvyšší budova v zemi - mrakodrap AZ Tower. Mezi oceněnými je také pasivní bytový dům pro seniory v Modřicích. ČTK to řekli organizátoři soutěže z Jihomoravského stavebního společenství. Ceny dnes předali na stavebních veletrzích v Brně vítězům.

    AZ Tower je nejlepší stavbou občanské vybavenosti. Před rokem se stal se 111 metry nejvyšší budovou v Česku, když o dva metry překonal pražský kancelářský věžový dům City Tower. Jde o společenou investici developera Properity a stavební společnosti PSJ.
    Bytový dům pro seniory v Modřicích vyhrál kategorii bytových staveb. Jde o první pasivní dům pro seniory v Česku. Otevřený je od ledna 2014. Jeho stavba trvala rok a půl a vyšla na 64 milionů korun. Nabízí 41 komfortních bytů. Zájem seniorů předčil všechna očekávání.
    V kategorii průmyslových staveb vyhrála přístavba laboratoří a počítačového Centra výzkumu globální změny AV ČR. Odborníky zaujal také přestupní terminál v Kloboukách u Brna, dostavba a rekonstrukce areálu VUT v Brně nebo retenční nádrž Jeneweinova a vodovod v Brně - Komárově.
0 komentářů
přidat komentář

Související články