Stavbou Jihomoravského kraje je bazén v Kuřimi a nádraží

Vložil
ČTK
14.04.2011 00:05
Brno

Palác Magnum (návrh arch. Boris Hála)
Brno - Novostavba kliniky chorob prasat Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, wellness v Kuřimi nebo například první část odstavného železničního nádraží v Brně se staly stavbami roku 2010 Jihomoravského kraje. Nejlepší projekty byly dnes oceněny na brněnském výstavišti, kde se konají stavební veletrhy. Soutěž vyhlašuje Jihomoravské stavební společenství při Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR.
    Novostavba kliniky chorob prasat vyhrála kategorii průmyslové a technologické stavby. Vznikla po úplné demolici původní kliniky. Porotu zaujala například technika v budově, řešení odpadního hospodářství i fakt, že byl objekt postaven za provozu univerzity.
    Realizace první části odstavného nádraží v Brně vyhrála kategorii dopravních a inženýrských staveb. Stavba byla velmi náročná kvůli návaznosti na současnou trať Brno - Břeclav a přilehlé území v katastru Brno - Horní Heršpice. Po komplexním dobudování bude sloužit pro provozní ošetření, opravy a odstavování vlakových souprav.
    Porotu dále zaujala rekonstrukce a dostavba krytého bazénu v Kuřimi, který je nyní jedním z největších aquaparků v kraji. Nejlepší stavbou občanské vybavenosti je novostavba v proluce brněnských ulic Orlí, Divadelní a Benešova investora Magnum city center. V kategorii bytové stavby vyhrál dům s pečovatelskou službou v Brně-Komíně. Porota ocenila jako nelepší vodohospodářskou a ekologickou stavbu kanalizaci a čistírnu odpadních vod Šatavsko.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
palac magnum
em
14.04.11 11:14
zobrazit všechny komentáře

Související články