Žádost o podporu kandidátů do orgánů komory ČKA

Vložil
Tisková zpráva
12.04.2011 11:45
Vážení kolegové,

v souvislosti s nadcházející 18. valnou hromadou České komory architektů (ČKA) bychom vás rádi požádali o podporu naší iniciativy a o podporu kandidátů navržených do orgánů komory.

Rámcově představujeme skupinu architektů, kteří začali praktikovat po roce 1989. Na popud případu zadání zakázky Kybernetického institutu ČVUT v Praze jsme zahájili diskusi o současném stavu veřejných zakázek a architektury, což vyústilo v založení iniciativy „Proti korupci“ na jejímž základě jsme definovali cíle našeho snažení.

Zároveň  jsme si vědomi toho, že pokud jsme ve své práci dosáhli úspěchu, vděčíme za to z velké části ČKA, která v době našich začátků vytvořila organizováním otevřených architektonických soutěží podmínky pro uplatnění mladých architektů. Domníváme se, že nyní nastal čas, kdy bychom tuto službu měli společnosti vrátit. Jako střední generace architektů se nacházíme v průsečíku zkušeností a životní síly. Z tohoto důvodu bychom v tuto chvíli rádi nabídli ČKA svůj čas a energii.

Do programu Valné hromady jsme navrhli založení pracovní skupiny ČKA „Proti korupci“ a do představenstva komory kandidujeme zástupce Petra Leška, Josefa Smutného, Martina Tomáše a Petra Jandu.

Touto angažovaností bychom chtěli vnést do ČKA novou energii. Svou činnost v rámci komory budeme směřovat zejména k zamezení manipulativnímu zadávání veřejných zakázek, k podpoře komory při prosazování architektonických soutěží, zviditelňování oboru ve společnosti, prosazování práva na práci architekta, zajišťování přístupu k zakázkám pro začínající architekty.

Žádáme ty z vás, kteří věc vnímají podobně, aby se účastnili v sobotu 16. 04. v nové budově  Fakulty architektury hlasování valné hromady a naši snahu podpořili.

Děkujeme

Roman Brychta
Petr Burian
Ondřej Císler
Michal Fišer
Jakub Havlas
Petr Hájek
Jan Hájek
Adam Halíř
Pavel Hnilička
Ondřej Hofmeister
Tomáš Hradečný
Marek Chalupa
Pavel Joba
David Kraus
Ladislav Kuba
Michal Kuzemenský
Petr Lešek
Regina Loukotová
Pavel Nasadil
Josef Smutný
Jan Šépka
Marek Štěpán
Martin Tomáš
Petr Uhlík

V Praze, 11. dubna 2011
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Držím
Jiří Schmidt
12.04.11 04:45
proti korupčnímu prostředí
david.machacek
13.04.11 11:24
Tak jsem rád,
Tomáš Vích
13.04.11 12:00
To je celé?
Petr Černý
14.04.11 10:45
zobrazit všechny komentáře

Související články