Přestupní uzel před brněnským nádražím dozná změn

Vložil
ČTK
06.03.2006 11:15
Brno

BRNO - Přestupní uzel městské hromadné dopravy před brněnským hlavním nádražím čeká série úprav. Frekventované místo by brzy mělo poskytnout cestujícím větší komfort. Na kultivaci nástupních ostrůvků se bude podílet několik institucí a městských firem, řekl ČTK mluvčí městské části Brno-střed Roman Burián.

Dopravní podnik města Brna odstraní reklamy ze zábradlí a také umožní vybudování přístřešků pro cestující. Přístřešky na nejrušnějším uzlu brněnské dopravy dosud chyběly a cestující se v dešti tlačili v podchodech pod nástupišti. Čekárny dodá soukromá firma, která je bude užívat jako reklamní nosiče. Městská část Brno-střed nechá opravit a natřít lavičky. Veřejná zeleň města Brna vysází do přenosných nádob stromky.
S lavičkami a stromky se pojí obavy z vandalismu. Přestupní uzel před hlavním nádražím je totiž také styčným bodem všech brněnských nočních autobusů. "Nepochybuji, že právě stromky budou pro vandaly mimořádně atraktivní," řekla novinářům starostka Brna-středu Dagmar Hrubá. Konkrétní opatření proti ničitelům zeleně se však zatím nechystají.
Podle starostky Hrubé je v městské části Brno-střed ještě přinejmenším 100 podobných míst, kde cestujícím městskou hromadnou dopravou schází základní komfort. "Budeme se snažit dát je postupně do pořádku," slíbila starostka.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Lesík
Jan Kratochvíl
06.03.06 11:26
Rybník
06.03.06 11:42
re
Martin Franěk
06.03.06 11:59
rh
08.03.06 01:38
zobrazit všechny komentáře