Aš chce z osady Doubrava udělat lázeňské městečko

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
10.03.2011 19:20
Aš (Chebsko) - Ašská radnice chce upravit centrum osady Doubrava na malé lázeňské městečko. Projekt, který počítá s vybudováním kolonády, parkoviště, přírodního amfiteátru a infocentra, by měl stát mezi 15 až 20 miliony korun, řekl dnes ČTK starosta Dalibor Blažek (ODS).

    Projekt, který se začal posuzovat z hlediska vlivu na životní prostředí, vychází z celkového vesnického a přírodního rázu Doubravy, jež se má stát v budoucnu lázeňským městečkem. U centra obce má vzniknout parkoviště s točnou pro autobusy. Pramen, který byl v roce 2008 uznán jako léčivý, zastřeší altán a vedle něj se má postavit malá jednopodlažní kolonáda půlkruhového půdorysu na dřevěných sloupech.
    Postavit se tam má také infocentrum s toaletami a nedaleko má vzniknout přírodní amfiteátr. "Nepůjde o velký amfiteátr, jako je v Lokti, ale menší, aby se hodil do prostředí Doubravy. Mohl by vyhovovat například pro folkové koncerty a podobně," uvedl Blažek.
    O dotaci chce město požádat společně se sousedním saským lázeňským městem Bad Elster z programu přeshraniční spolupráce Cíl 3. "Vzhledem k objemu finančních prostředků, které jsou ještě k dispozici, to asi nebude už v tomto plánovacím období. Ale očekáváme, že příští plánovací období bude podporovat více právě takové přeshraniční projekty," doplnil Blažek.
0 komentářů
přidat komentář