Magnát Carlos Slim Helú inauguroval v Mexiku nové muzeum umění

Vložil
ČTK
02.03.2011 16:35
Mexiko - Jeden z nejbohatších mužů na světě Carlos Slim Helú v  úterý večer uspořádal slavnostní inauguraci svého nového muzea v mexickém hlavním městě. Expozice zahrnuje širokou škálu uměleckých předmětů od prehispánských artefaktů až po sochy francouzských mistrů.
    Pompézní akci moderoval Larry King a mezi 1500 hosty nechyběl mexický prezident Felipe Calderón či kolumbijský nositel Nobelovy ceny za literaturu Gabriel García Márquez. Pro veřejnost bude muzeum otevřeno 29. března a vstup do něj bude zdarma, napsala dnes agentura AP.
    Muzeum Soumaya pojmenované podle Slimovy zesnulé manželky stojí v jedné z nejluxusnějších čtvrtí mexického hlavního města a magnát do šesti výstavních síní umístil na 60.000 exponátů, čímž z něj učinil jedno z největších v Latinské Americe.
    Slim, jehož majetek odhaduje časopis Forbes na 53,5 miliardy dolarů, zbohatl na telekomunikacích a nyní do jeho impéria patří i obchody či důlní a ropné firmy. Manželce Soumaye, která zemřela v roce 1999, připisuje zásluhu za to, že se začal zajímat o umění.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Autorem muzea je...
Petr Šmídek
02.03.11 10:29
Autorovi tleskám,
robert
03.03.11 07:24
zobrazit všechny komentáře

Související články