Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Budova krajského ředitelství Lesů ČR ve Zlíně od ateliéru Studio 97 A
Budova krajského ředitelství Lesů ČR ve Zlíně od ateliéru Studio 97 A

Ačkoli to na nové moderní  budově Krajského ředitelství Lesů České republiky ve Zlíně není na první pohled viditelné, koncipována je jako dřevostavba. Objekt se začal stavět v závěru roku 2009 a dokončen byl v prosinci 2010, náklady na výstavbu se pohybovaly ve výši 20 mil. Kč. Autorem architektonické části jsou Akad. arch. Milan Navara a Ing. Karel Černín ze zlínského Studio 97 A s.r.o., kde vznikla i projektová dokumentace. Generálním dodavatelem byla firma Pozimos Zlín.

Organický obloukovitý tvar dvoupodlažního objektu zlínského Krajského ředitelství Lesů ČR vychází z osazení do krajiny přesně po vrstevnici, čímž bylo dosaženo zpřístupnění obou podlaží přímo z terénu. Takto vznikla vstupní hala v obou podlažích – jedna především pro pěší ze severu, a druhá (o patro výš) z jihu. Ta bude sloužit spíše pro motorizované návštěvníky a zaměstnance. Vzhledem k orientaci hlavního průčelí na severozápad byla s ohledem na oslunění navržena celoprosklená fasáda s preferovaným cílem navázání maximálního vizuálního kontaktu s okolím a s výhledy na město. Jižní a jihovýchodní část objektu naopak využívá kontaktu s krajinou – v zářezu do terénu jsou zde řešena parkovací stání a garáže pro personál.

Objekt je rozdělen na 2 funkční celky - administrativní a obytnou část.  Obytnou část v 1.NP tvoří inspekční byt se samostatným dvoulůžkovým pokojem, kuchyňským koutem a hygienickou buňkou. Administrativní část je tvořena v 1.NP především kancelářemi vedení KŘ se sekretariátem a dále se v horním podlaží nachází prostor zasedací místnosti a jeho zázemí, vstupní hala pro pěší a hygienické zázemí s úklidovou místností. V 1. PP jsou kanceláře jednotlivých zaměstnanců, archiv a příslušenství.

Zatímco konstrukční systém 1. PP je v tradiční zděné technologii, kombinované s monolitickou, 1.NP je dřevostavba – obvodové a vnitřní stěny tohoto podlaží jsou tvořeny rámem z hoblovaných sušených konstrukčních hranolů tř. SA, oboustranně opláštěným sádrovláknitými deskami FERMACELL 12,5 mm. Opláštění ze sádrovláknitých desek je k dřevěným rámům připevněno ocelovými sponkami délky min. 45 mm, rozteč sponek je 50 mm. Obvodové a vnitřní stěny se podílejí na zajištění prostorové tuhosti a stability objektu, z toho důvodu musely být ztužující stěny důkladně připevněny ke stropní konstrukci. Prostorovou tuhost stavby významně ovlivnilo i použití desek FERMACELL, které jsou výbornými mechanickými vlastnostmi a stabilitou konstrukcí chara- kteristické. Společné pro oba systémy je severozápadní fasáda přes obě podlaží, tvořená polostrukturálním hliníkovým rámem. Viditelné neprosklené fasády objektu jsou zatepleny vnějším kontaktním systémem z minerální vlny s provětrávanou mezerou s dřevěným obkladem z velkoformátových překližek.

Užitková plocha administrativní budova 1. PP 355,48 m²
1. NP 347,40 m²
Obestavěný prostor administrativní budova 2969,3 m³

garáže 195,6 m³
Zastavěná plocha administrativní budova 550,0 m²

garáže 65,0 m²

parkoviště 185,0 m²
Zdroj: Fermacell
Vložil: Tisková zpráva, 06.02.11 01:00
Návštěvnost: 11310 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Červenec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.