První hliníkový okenní systém s hodnotami tepelné izolace na úrovni pasivních domů Schüco AWS 90.SI+

Nové hliníkové okenní systémy AWS od společnosti Schüco přinášejí řešení pro trvale udržitelnou architekturu budoucnosti

Vložil
Tisková zpráva
07.02.2011 09:30
Schüco CZ s.r.o.

Společnost Schüco, světová jednička v oblasti opláštění budov, rozšiřuje svůj sortiment hliníkových okenních systémů nové generace AWS (Aluminium Window System) a od února 2011 trhu nabídne, jako vůbec první výrobce hliníkových okenních systémů, novinku v podobě hliníkového okenního systému Schüco AWS 90.SI+, který plně splňuje hodnoty tepelné izolace na úrovni pasivních domů. Nový okenní systém Schüco AWS 90.SI+ propojuje přednosti hliníku s progresivními hodnotami tepelné izolace a vytváří tak potenciál pro trvale udržitelnou architekturu budoucnosti. Ve spojení s tro- jitým zasklením (koeficient tepelné propust- nosti sklem Ug = 0,6 W/m²K) a „teplými“ hranami dosahuje hliníková konstrukce s konstrukční hloubkou 90 mm hodnoty souči- nitele prostupu tepla oknem Uw = 0,8 W/m²K (za předpokladu standardních rozměrů 1,23 x 1,48 m a pohledové šířky 117 mm).

Nejnovější generace oken Schüco AWS 90.SI+ představuje energeticky efektivní a na trvale udržitelný rozvoj orientované možnosti řešení ve stavebnictví. Těchto vynikajících hodnot tepelné izolace pohybujících se na úrovni standardů pasivních domů bylo u nového hliníkového okenního systému Schüco AWS 90.SI+ dosaženo především díky optimalizované a rozšířené izolační zóně s pěnou plněnými izolačními můstky, velkoobjemovému koextrudovanému středovému těsnění s „komůrkami“ a novodobému principu tepelné izolace v zasklívací drážce. V kombinaci se skrytým mechanickým kováním Schüco AvanTec navíc okenní systém Schüco AWS 90.SI+ umožňuje také provedení s úzkou pohledovou šířkou do 64 mm a hmotností okenního křídla do 160 kg. V závislosti na zvoleném typu kování lze zajistit ochranu proti vloupání až do třídy odolnosti WK3. Kromě skrytého mechanického kování AvanTec nabízí společnost Schüco také skryté mechatronické kování TipTronic pro napojení na automatizované řízení budov.

Okenní profil Schüco AWS 90.SI+ je založen na stavebnicovém systému AWS a zaručuje tak kompatibilitu s hliníkovými dveřními systémy Schüco ze série ADS 90 PL.SI, která bude uvedena na trh v průběhu letošního roku. Výborné užitné vlastnosti hliníku zaručují kromě vynikajících energetických standardů také možnost volby z rozmanité nabídky v designovém provedení. Díky svým unikátním vlastnostem se hliník stává materiálem budoucnosti pro staveb- nictví. Hliník totiž nabízí řadu benefitů nejen v oblasti designu, ale rovněž z hlediska konstrukce a výkonnosti/funkčnosti stavebních prvků, je materiálem, který je lehký, pevný, s nízkými nároky na údržbu, odolný proti korozím, trvanlivý a snadno a do detailů tvarovatelný. Navíc ži- votnost hliníkových oken, dveří i fasád je obvykle delší než doba životnosti/využitelnosti samotné budovy. Vzhledem k procesům recyklace a modernizace výroby je negativní dopad zapříčiněný výrobou konstrukcí z hliníku na životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj neustále snižován.

Schüco AWS 90.SI+ - Izotermický průběh při venkovní teplotě -10 °C a vnitřní teplotě +20 °C

Více informací o produktech společnosti Schüco naleznete na www.schueco.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články