Ve Velkých Pavlovicích budují ekocentrum za víc než 40 milionů Kč

Vložil
ČTK
01.02.2011 12:40
Navržené řešení
Velké Pavlovice (Břeclavsko) - Ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku začali budovat centrum pro environmentální vzdělávání s ubytovací kapacitou pro 40 lidí. Ekocentrum Trkmanka vzniká v budově starého zámečku z doby Marie Terezie, kterou město koupilo za šest milionů a nyní ji rekonstruuje. Náklady na vybudování centra, včetně rekonstrukce stávajícího objektu, se vyšplhají asi na 40 milionů, sdělil novinářům starosta Pavel Procházka (ODS).

    Nyní se objekt vyklízí a přípravuje se veřejná soutěž na dodavatele stavby. Centrum by mohlo začít fungovat v září 2012, uvedl Procházka.
    Podle něj výstavba ekocentra navazuje na dlouhodobý plán Velkých Pavlovic, které kvůli ochraně životního prostředí už několik let vysazují zeleň a nové aleje podél cyklostezek a odbahňují rybníky.
   
Současný stav
Podobné centrum zatím podle vedení města ve Velkých Pavlovicích chybí. Radnice si představuje, že by do něj mohly jezdit děti na týdenní pobyty jako na školu v přírodě nebo by se tam mohly konat různé ovocnářské nebo vinařské konference.
0 komentářů
přidat komentář