Rozšířená nabídka laminátových krytin WITEX nově k dostání u KPP i ve specializované prodejní síti 1 FLOOR

Laminátové krytiny Witex pro tradiční, moderní i extravagantní až odvážné interiéry

Vložil
Tisková zpráva
26.01.2011 11:00
Společnost Kratochvíl parket profi, přední český dovozce a distributor podlahových krytin, významně rozšířila svou nabídku v oblasti laminátových krytin Witex a představuje nyní 15 kolekcí atraktivních laminátových podlah od stejnojmenného německého výrobce. Jednotlivé charakterově odlišné řady - Trend, Cusual Living, Premium a Design – zahrnují kolekce, které uspokojí náročné požadavky na tradiční, moderní i extravagantní vybavení interiéru. Společným rysem dílčích kolekcí je kromě ohleduplnosti k životnímu prostředí a trvale udržitelnému rozvoji či nadstandardních technologických úprav a užitných vlastností krytin také celoživotní záruční lhůta na zámkový spoj a stabilitu produktu. Z více než 80 dekorů zastoupených v jednotlivých kolekcích tak můžete vybírat nejen v showroomech a u obchodních partnerů společnosti KPP, ale také v prodejnách specializované maloobchodní sítě 1 FLOOR.
 


Laminátové krytiny Witex charakterizuje řada technických inovací a vychytávek, které ocení především samotní uživatelé. Krytiny se vyznačují zvýšenou ochranou proti působení vlhkosti, mají impregnované hrany a speciálně chráněnou nosnou dřevovláknitou desku proti nabobtnání. Patentovaný zámkový spoj LocTec zase usnadňuje pokládku a jakékoli zvuky v podobě vrzání jsou díky dokonalé přesnosti a těsnosti spojů pouhou minulostí. Laminátové krytiny Witex umožňují pokládku na podlahové vytápění a jsou kompatibilní s některou ze speciálních podkladových izolačních podložek Sound-Protect Eco, s nimiž je kročejový hluk a klapot od podlahy maximálně potlačen a při jejichž výrobě rovněž dochází k minimálnímu dopadu na životní prostředí. U vybraných kolekcí se můžete setkat s antistatickou úpravou povrchu, s vylepšenou odolností krytiny v podobě DPL+ filmu (speciální vrstva pryskyřice umístěná pod dekorační papír, která krytinu zpevňuje a zvyšuje její odolnost i třídu zátěže), se strukturovaným povrchem, s designem dlažby či přírodního dřeva anebo třeba s tzv. „V“ drážkami, které krytině propůjčují neotřelý design. Výrobce ke krytinám nabízí také obvodové lišty v jednotlivých dekorech, přechodové lišty i další doplňky pro dosažení dokonalosti v detailech. Rozmanitost u Witexu najdete nejen v samotných dekorech, strukturách a úpravách povrchu, ale také v rozměrech jednotlivých lamel, zajímavé jsou např. formáty čtverců s dekory dlažby u kolekce Casa, široké lamely kolekce Xenia anebo lamely s formátem XXL kolekce z Color+.

Kvalitní struktura je u laminátových krytin Witex základem

Laminátové krytiny od Witexu se skládají ze tří základních vrstev. Vrchní odolná vrstva z melaminové pryskyřice chrání krytinu před mechanickým poškozením. Povrchová struktura této vrstvy se liší dle jednotlivých kolekcí, některé nabízejí matný povrch, jiné hladký až lesklý, další imitaci ručně škrábaného povrchu či s jemně vykreslenou strukturou dřevěných vláken. Další vrstvu tvoří pryskyřicí impregnovaný dekorační papír s jedním z nespočtu dekorů dřevin, dlažby či smyšlených vzorů. Nosnou desku pak představuje různě upravovaná dřevovláknitá deska vysoké hustoty HDF, setkat se můžete s těmito typy: Aqua-Protect® (maximální ochrana proti vlhkosti), HDF-Protect® (zvýšená ochrana proti vlhkosti), HDF board FSC-certified Aqua-Protect® board. (HDF deska s maximální ochranou proti vlhkosti a s certifikací lesního hospodářství FSC). Se speciální vrchní nášlapnou vrstvou X-Protect® (několik pryskyřičných vrstev slisovaných k sobě za působení vysokého tlaku HPL) se pak setkáte u prémiové kolekce Color+. Všechny kolekce splňují nejvyšší stupeň zátěže krytiny pro soukromé užití značený hodnotou 23 a řada z kolekcí nabízí také zátěžovou třídu 32 až 33 pro komerční využití.

I. Praktická, odolná a rozmanitá řada TREND
Mezi „TRENDY“ kolekce výrobce zařadil 12 dekorů kolekce BONITA, 6 dekorů kolekce ARTRIA a 12 dekorů kolekce LISEA. Svěží a zároveň konvenční dekory těchto kolekcí s různě strukturovanými povrchy nabízejí motivy dřevin i vzory připomínající spíše lino či dlažbu. Především do šeda a béžova laděné extravagantní dekory z kolekce ARTRIA přinášejí možnost zkombinovat jednotlivé dekory a vytvořit si tak na podlaze zajímavé a originální vzory. Neotřelé lamely této kolekce s třídou zátěže 23/31 a nosnou deskou HDF-Protect® vyniknou a poslouží v obýváku, ložnici, kuchyni, dětském pokoji i jídelně.

II. Voděodolné kolekce řady CUSUAL LIVING pro všestranné použití
V řadě „CUSUAL LIVING“ můžete vybírat z 24 dekorů kolekce MARENA a dále z kolekcí CATANIA V4, AVERTO V4, NOVARA V2 a AMARIS V2, které jsou mimo jiné zajímavé např. tzv. „V“ drážkami na lamelách. Některé nabízejí „V“ drážky na všech čtyřech hranách, jiné pouze na dvou, v prostoru však obě verze dodají krytině zajímavý šmrnc. Podíváme-li se blíže např. na kolekci NOVARA V2, najdeme v ní 6 příjemných dekorů s motivy dřevin a extra dlouhým a úzkým formátem lamel. Matný povrch krytin zvýrazňuje textura dřeva kombinovaná s imitací ručního škrábání. Lamely o rozměrech 1376 mm x 156 mm a s třídou zátěže 23/32 jsou vybaveny antistatickým povrchem a voděodolnou nosnou deskou Aqua-Protect®, která snižuje nároky na údržbu. Rozlitou šťávu na podlaze totiž snese lépe než klasická laminátová podlaha s neošetřenou nosnou deskou a neimpregnovanými hranami.

III. V řadě PREMIUM jdou kvalita, důraz na ekologii a neotřelý design ruku v ruce
Speciální, nebo chcete-li prémiové, kolekce pak výrobce zařadil do řady „PREMIUM“. Kromě 6 dekorů kolekce MARENA MAXI V2, 12 dekorů kolekce XENIA, 6 dekorů kolekce GRANDE s opravdu „grande“ rozměry lamel či 12 dekorů originální kolekce PIAZZA najdete zajímavých 6 vzorů u kolekce CASA V4. Kolekce CASA V4 zahrnuje čtvercové formáty lamel o rozměrech 396 x 396 mm s povrchovou úpravou připomínající dlaždice a „V“ drážkami na všech 4 stranách. V nabídce si vyberou milovníci světlých i tmavých odstínů. Se třídou zátěže 23/32 krytina bez problému vydrží v silně namáhaných místnostech u vás domu i např. v prostorách kanceláří.

IV. Řada DESIGN zahrnuje laminátové krytiny extra třídy s působivým leskem
Kolekce COLOR a COLOR+ s netradičním designem evokujícím dojem dlažby a v provedení extravagantní lesk nebo decentní mat přinášejí vysokou kvalitu, jedinečnost a modernost. Kolekce COLOR s 5 jednobarevnými dekory a rozměry lamel 823 x 329 mm mají pro podtržení svého vzhledu hrany zvýrazněné mikrovláknem a jemným zkosením. Druhá zmiňovaná, kolekce COLOR+, obsahuje lamely XXL formátu 1488 x 293 mm a je opatřena již zmiňovanou speciální povrchovou úpravou X-Protect®. Krytiny z obou kolekcí jsou díky voděodolné nosné desce Aqua-Protect® ideální i do vlhkých prostor kuchyní a koupelen.

Všechny zmiňované kolekce laminátových krytin Witex jsou buď skladem nebo na objednání k dostání u jednotlivých obchodních partnerů společnosti Kratochvíl parket profi a v prodejnách specializované maloobchodní sítě s podlahovými krytinami 1 FLOOR. Více informací naleznete na www.kpp.cz a www.1floor.eu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články