Ateliér Vyšehrad dostal v Německu cenu za přestavbu atria FSv ČVUT

Vložil
ČTK
19.01.2011 20:55
Německo

Berlín

VYŠEHRAD atelier

Berlín - Český ateliér Vyšehrad dostal v Německu architektonickou cenu za nové atrium Fakulty stavební ČVUT v Praze. Oznámili to organizátoři ocenění nazvaného Contractworld Award na svých internetových stránkách. Cenu čeští architekti převzali v Hannoveru.
    Podle deníku Hannoversche Allgemeine je jedním z nejvýznamnějších evropských vyznamenání pro architekty a jeho držitelé si celkem rozdělí 60.000 eur (zhruba 1,5 milionu Kč). Odborná porota zařadila pražský ateliér Jiřího Smolíka a Zdeňka Rychtaříka na první místo v kategorii přestavba/změna využívání. Vedle něj vybrala nejlepší počiny v oblasti kanceláří a administrativních budov, hotelů, lázní a stravovacích zařízení a v kategorii obchodů a předváděcích prostor.
    České architektonické studio zastřešilo nepoužívaný hospodářský dvůr fakulty a přebudovalo ho v moderní dvoupodlažní multifunkční halu s novými učebnami, dílnami a odpočinkovou zónou.
    "Co bývalo přebytečným místem, se nyní stalo centrem univerzity. Podporuje interakci mezi studenty a stimuluje jejich kreativní aktivity," zhodnotila porota nové atrium budovy D Fakulty stavební ČVUT. Ateliér Vyšehrad za něj podle svých webových stránek už dostal cenu v kategorii interiérů na Grand Prix architektů 2009.
    Contractworld Award se se letos udělovala už pojedenácté.
0 komentářů
přidat komentář