Plzeň začne v květnu s přestavbou fotbalového stadionu

Zdroj
Václav Prokš
Vložil
ČTK
18.01.2011 17:00
Plzeň

Plzeň - Přestavba městského fotbalového stadionu v Plzni ve Štruncových sadech začne v květnu. Město na ni letos vyčlení 195 milionů korun. Rekonstrukce bude rozložena do tří let a vyžádá si celkem 357 milionů korun. Model financování, který dnes projednali radní, musí ještě schválit zastupitelé 27. ledna.

    "Z rozpočtu jsme vyčlenili částku přes 71 milionů korun, 24 milionů nám pokryjí finance ze zlepšených příjmů z daní města a obvodů a 100 milionů korun získáme zvýšením příjmů z dividendy Plzeňské teplárenské," řekl ČTK ekonomický náměstek primátora Martin Zrzavecký. V rozpočtu jsou podle něj také peníze na stavbu atletického areálu, který se přesune ze Štruncových sadů na okraj města do Skvrňan.
    "Pokud rozpočtové změny schválí zastupitelstvo, začne se ihned s vypsáním tendru na dodavatele stavby," uvedl náměstek. Do konce ledna bude hotová dokumentace pro stavební povolení. Radnice nechá nejprve odstranit zemní valy, na nichž jsou nefunkční tribuny. "Pak začne samotná rekonstrukce stadionu, posunutí trávníku a výstavba nových tribun," uvedl technický náměstek primátora Petr Rund.
    Stadion, na které hraje současný lídr první ligy, nesplňuje podmínky pro pořádání zápasů evropských pohárů. Po technické stránce nevyhovuje ani podmínkám projektu Českomoravského fotbalového svazu Ligové stadiony 2012.
    Kvůli přestavbě areálu řeší město ještě přesun aktivit atletického klubu. Jeho nový areál vznikne ve Skvrňanech na pozemcích u učiliště. V první etapě se postaví dráha pro atlety. Příští rok město počítá se stavbou tribuny, rozběhové dráhy se zakrytím a parkoviště. Náklady na výstavbu se pohybují okolo 67 milionů korun.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Soutěž?
Ondřej Bláha
19.01.11 11:45
zobrazit všechny komentáře

Související články