Zlínská univerzita začne stavět vědeckotechnický park

Vložil
ČTK
19.12.2010 14:40
Zlín

Zlín - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně zřejmě v příštím roce začne stavět Vědeckotechnický park pro informační a komunikační technologie. Objekt za 250 milionů korun vyroste v těsné blízkosti budovy Fakulty aplikované informatiky na největším zlínském sídlišti Jižní Svahy. ČTK to řekl rektor školy Petr Sáha.
    Škola tak hodlá propojit výzkumnou a vývojovou základnu Fakulty aplikované informatiky s podnikatelskou sférou. Podle Sáhy projekt mimo jiné podpoří setrvání či zaměstnání kvalitních absolventů ve Zlíně.
    Škola získala na investici peníze z Evropské unie, dotace činí přes 187 milionů korun. "Tak, jak na všech projektech, i zde jsou určité otazníky, především v personální struktuře. Výzkum musí být postaven na vynikajících individualitách," poznamenal Sáha.
    Vědeckotechnický park není jediným projektem univerzity, který se má začít stavět v příštím roce. Již v prvních měsících 2011 začnou práce na Centru polymerních systémů za 900 milionů korun. Vyroste mezi Antonínovou ulicí a třídou Tomáše Bati. Projekt zabezpečí výzkum a vývoj pro 40 vybraných výrobních podniků ze Zlínského kraje i z řad zahraničních partnerů.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Autor?
lucoklima
20.12.10 01:14
zobrazit všechny komentáře

Související články