Stavbou roku v Pardubickém kraji je i vila

Vložil
ČTK
15.12.2010 21:30
Pardubice

Vávrova vila v Lanškrouně (MgA. Přemysl Kokeš)
Pardubice - Ve čtvrtém ročníku Stavba roku 2010 Pardubického kraje dvakrát bodoval architekt Přemysl Kokeš. Uspěla jeho vila a pekařství. Obě stavby stojí v Lanškrouně na Orlickoústecku. O ocenění ve čtyřech kategoriích soutěžilo 24 staveb, což je zatím nejvíce v historii soutěže. ČTK to řekl Radim Loukota z České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT).
    "Všechny stavby byly na dobré úrovni. Letos se nám mimořádně líbily. Účelem soutěže je, aby se stavělo víc kvalitních staveb," řekl Loukota. Stavby, které sám označil za favority, nakonec v soutěži skutečně uspěly, dodal Loukota.
    Ateliér lanškrounského architekta Přemysla Kokeše uspěl v kategorii bytové a rodinné domy s nízkoenergetickou vilou. Porota rovněž ocenila prvním místem v kategorii stavby pro průmysl, zemědělství a vodní hospodářství dřevem obloženou pekárnu společnosti Pekárna a cukrárna Sázava.
    Administrativní centrum Vinice v Pardubicích zvítězilo v kategorii stavby pro občanskou vybavenost. Tato stavba uspěla i na celostátní úrovni a stala se stavbou roku. V  kategorii stavby inženýrské a dopravní porotci hlavní cenu neudělili. Zvláštní cenou ale ocenili architekta Libora Tomana za první etapu přestavby zámku v  Pardubicích.
0 komentářů
přidat komentář