V Luhačovicích otevřeli krytý bazén za 125 milionů korun

Vložil
ČTK
13.12.2010 09:25
Luhačovice (Zlínsko) - Lázeňské město Luhačovice v pátek slavnostně otevřelo nový krytý bazén s celoročním provozem. Investice přišla na 125 milionů Kč, 82 milionů činila evropská dotace. Luhačovice se tak stávají lázněmi s celoročním provozem, řekl dnes ČTK starosta František Hubáček (ODS).
    Stavba krytého bazénu trvala přibližně 14 měsíců. Areál vyrostl na místě bývalé veřejné plovárny. Návštěvníkům nabízí klasický pětadvacetimetrový bazén, zážitkový bazén s vodními atrakcemi, whirlpool, dětský bazén a parní saunu.
    "Kdysi lázně (Luhačovice) fungovaly jako letní lázně. Tím, že se vystavěly hotely a v nich se udělaly celoroční provozy, tak se staly Luhačovice celoročním lázeňským městem. Očekáváme, že tento bazén nabídne návštěvníkům, kteří přijedou na podzim, v zimě či zjara ještě něco navíc," poznamenal Hubáček.
    Provozní doba luhačovického bazénu bude od 06:00 do 21:00. Ve všední dny do 08:00 bude sloužit kondičnímu plavání, do 14:00 školám, poté veřejnosti. Provozovatelem areálu je městská příspěvková organizace Sportovní centrum Radostova. Základní hodinové vstupné činí 60 korun, o víkendu lidé zaplatí o  deset korun více.
    Luhačovický krytý bazén je součástí společného projektu lázní a blízkého městyse Pozlovice, který letos v létě otevřel venkovní koupaliště u přehrady.
0 komentářů
přidat komentář

Související články