Nová budova soudu v Ústí by mohla stát do pěti let

Zdroj
Radka Fialová
Vložil
ČTK
26.02.2006 22:40
Ústí nad Labem

ÚSTÍ NAD LABEM - Soudci krajského a okresního soudu v Ústí nad Labem by se do pěti let mohli stěhovat do nové budovy ve čtvrti Bukov. Současné sídlo soudu neodpovídá podle odborníků požadavkům justice, jeho kapacita je malá a objekt leží v záplavovém území těsně u Labe. ČTK o tom informoval Jan Tobiáš, vedoucí investičního útvaru krajského soudu.

Náklady na stavbu jsou zhruba 550 milionů korun. Nový areál bude sloužit pracovníkům krajského a okresního soudu, krajského a okresního státního zastupitelství a probační a mediační služby. Podle původního plánu měla budova stát již v příštím roce, nyní odborníci odhadují, že se soudci budou stěhovat v roce 2011.
V současné době se zpracovává dokumentace pro územní rozhodnutí. Kromě zázemí pro zaměstnance a veřejnost budou na Bukově také garáže asi pro 350 až 400 automobilů. V objektu bude pracovat kolem 600 lidí. "Počítá se také s knihovnou, prodejnou odborné literatury, celami, dražebními prostory a komerční částí," uvedl Tobiáš.
V objektu bude podle Tobiáše použita moderní zabezpečovací technologie. "Budova bude samozřejmě dostupná pro tělesně postižené," dodal.
Stavba justiční budovy na rozloze 10.800 metrů čtverečních bude financována z pilotního projektu Partnerství veřejného a soukromého projektu (PPP). Ministerstvo spravedlnosti již vypsalo výběrové řízení na poradce projektu PPP, vyhodnotilo jej a nyní běží lhůta pro podání námitek.
V Ústeckém kraji se podle Tobiáše plánuje také výstavba nové justiční budovy v Mostě pro asi 230 zaměstnanců. "V současnosti se koná výběrové řízení na zhotovení projektové dokumentace," uvedl Tobiáš. Nová stavba by měla být dokončena v roce 2008.
0 komentářů
přidat komentář