Výzva: 2011 RIBA Norman Foster Travelling Scholarship

Vložil
Tisková zpráva
09.11.2010 14:20
Včera bylo vyhlášeno Cestovní stipendium Normana Fostera Královského institutu britských architektů pro rok 2011 (2011 RIBA Norman Foster Travelling Scholarship). Je určeno pro žadatele z kterékoli ze světových škol architektury akreditovaných u RIBA. Grant ve výši 6.000 liber šterlinků bude udělen jednomu ze studentů na základě posouzení žádostí panelem porotců, včetně Normana Fostera a prezidenta RIBA.


Stipendium bylo ustaveno v roce 2006. Je určeno k podpoře mezinárodního výzkumu témat, jež se váží k přežití našich menších i větších měst, v lokalitě podle studentovy volby. Úspěšní žadatelé z minulých ročníků cestovali po zemích Ameriky, Evropy, Afriky, Jihovýchodní Asie, Středního i Dálného východu, a také Ruska. Návrhy výzkumu by měly spadat pod jeden z následujících okruhů:
— poučení z minulosti jako zdroj informací pro budoucnost
— budoucnost společnosti
— hustota osídlení
— udržitelnost
— využívání zdrojů
— kvalita městského života
— doprava

Lord Foster říká: "Šíře a kvalita žádostí z minulého roku na nás učinila velký dojem, nicméně návrhy, které porotu skutečně zaujaly, byly zacílené, stanovily si jasné cíle a na současná támata se dívaly nově a neotřele. Těším se na bezpočet kreativních přístupů, jimiž budou na počátku příštího roku studenti směřovat své výzkumné záměry.”

Uzávěrka přihlášek je v úterý 1. března 2011.
Další podrobnosti stejně jako formulář přihlášky mohou být nalezeny na webu RIBA.
0 komentářů
přidat komentář