Světlá nad Sázavou přeměnila starou knihovnu v centrum pro mládež

Vložil
ČTK
24.02.2006 10:15
Jihlava

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU (Havlíčkobrodsko) - Světlá nad Sázavou na Havlíčkobrodsku přestavěla bývalou městskou knihovnu na centrum pro děti a mládež. Zařízení, v němž budou moci trávit svůj volný čas školáci přibližně ve věku od 12 let, se otevře v dubnu. Přestěhuje se do něj i klub pro matky s dětmi, řekl dnes ČTK starosta Josef Böhm.

Knihovnu město z budovy na Sázavské ulici přemístilo do nových prostor. V prázdném domě již byly dokončeny stavební úpravy, za něž radnice vydala tři čtvrtě milionu korun. Dalšími 300.000 korunami bude každý rok přispívat havlíčkobrodské oblastní charitě, která se postará o chod centra. Charita také zajistí zbývajících 700.000 korun na úhradu ročních provozních nákladů.
"Měl by to být prostor pro setkávání mladých lidí, především těch, kteří nemají kroužky a po škole se toulají ulicemi," řekla ČTK ředitelka charity Anna Blažková. V centru bude nejprve jen základní vybavení a několik her. "Další požadavky vyplynou z provozu," uvedla. Charita uvažuje třeba o hudební aparatuře, pokud mládež bude mít chuť založit si kapelu.
Mládež ve Světlé se zatím může scházet jen v restauracích. V centru bude mít místnost vybavenou k posezení, ale jen u nealkoholických nápojů a bez cigarety.
0 komentářů
přidat komentář