Brněnská fakulta elektrotechniky má nové sídlo za půl miliardy

Vložil
ČTK
07.10.2010 11:25
Brno

Brno - Novým sídlem za bezmála půl miliardy korun se od začátku akademického roku pyšní Fakulta elektrotechniky a komuni- kačních technologií Vysokého učení technického v Brně. V novostavbě v kampusu Pod Palackého vrchem nyní sídlí všech většina ústavů, kateder a dalších pracovišť fakulty, což přináší výhody jak studentům, tak učitelům a výzkumníkům. V sousedství vzniknou podle plánů brněnských akademiků také nová výzkumná centra. Vysoké učení technické to uvedlo v tiskové zprávě.

    Stavba začala v roce 2008. Objekt za 486 milionů korun využije 800 studentů. Výukové prostory jsou propojené s výzkumnými tak, že tvoří vzájemnou symbiózu, uvedla mluvčí školy Jitka Vanýsková. Moderní budova má šest nadzemních a dvě podzemní podlaží, rozsáhlé výukové a výzkumné laboratoře, velkou aulu, seminární místnosti, počítačové učebny a podzemní garáže.
    Součástí budovy je i stravovací a odpočinková zóna. Studenti ocení blízkost sportovní haly a lehkoatletického stadionu brněnské techniky. Cesta pěšky na koleje trvá asi deset minut.
    "Vybudování této stavby je předposlední fází léta trvajícího procesu centralizace jednotlivých ústavů fakulty, které byly roztroušeny po celém Brně, do kampusu Pod Palackého vrchem," uvedla Vanýsková. Proces skončí vybudováním vzdělávacího komplexu fakulty. Stavba začala nedávno, skončí v roce 2013.
    Fakulta vznikla v roce 1959. Orientuje se na řídicí techniku a robotiku, biomedicínské inženýrství, silnoproudou elektrotechniku a elektroniku, radioelektroniku, teleinformatiku a další příbuzné obory. Na fakultě studuje více než 4000 studentů v bakalářském, magisterském a doktorském studijním programu.
    Stěží lze najít průmyslovou oblast nebo významnější podnik, výzkumný ústav nebo státní instituci, v níž by nepracoval alespoň jeden absolvent fakulty, uvedla brněnská technika v tiskové zprávě.
0 komentářů
přidat komentář