Výstava děl architekta Kaplického se přesune do Lednice

Vložil
ČTK
29.09.2010 13:50
Praha

Praha - Výstava děl architekta Jana Kaplického se z pražského centra současného umění DOX přesune do zámku Lednice na jižní Moravě. Novinářům to dnes oznámila vdova po architektovi Eliška. Expozice s názvem Vlastní cestou chce Kaplického představit nejen jako autora nerealizované nové Národní knihovny, ale také například jako módního návrháře.
    Výstavu připravila Kaplického přítelkyně a architektka Eva Jiřičná a pojala ji jako cestu jeho životem a dílem. Návrhy světoznámého architekta jsou představeny na panelové stěně i ve vitrínách. Doplňuje je projekce představující Kaplického přednáškovou činnost, návrhy módy a zásadní inspirační zdroje jeho tvorby.
    Od dubna se na výstavu podle Kaplické přišlo podívat více než 40.000 lidí. "Jsem hrdá na to, že mohla být uskutečněna v rodném městě Jana Kaplického," dodala.
    V zámeckých jízdárnách lednického zámku bude expozice otevřena příští týden, vernisáž je naplánována na 8. října. Výstava potrvá minimálně do konce roku. Kaplická očekává, že se na ni přijedou podívat i milovníci umění z nedalekého Rakouska. Další cesta expozice povede přes Vídeň do New Yorku a Číny.
0 komentářů
přidat komentář