Veterinární univerzita v Brně začala stavět studijní středisko

Vložil
ČTK
22.09.2010 09:40
Brno

Brno - Veterinární a farmaceutická univerzita (VFU) v Brně postaví do dvou let nové Studijní a informační středisko, které se stane srdcem školního kampusu. Ministerstvo školství nedávno schválilo dotaci asi 304 milionů korun. Ze získaných peněz VFU kromě stavebních prací zaplatí i prvotní vybavení a technologie. Budoucí zvěrolékaři, lékárníci a studenti příbuzných oborů tak získají moderní zázemí pro vzdělávání. Novinářům to dnes oznámila mluvčí školy Lucie Stejskalová.
    Studijní a informační středisko vytvoří především zázemí pro ústřední knihovnu univerzity. Dále v něm najde vyhovující prostor také univerzitní archiv a depozitář školního muzea s řadou exponátů z dějin veterinárního lékařství a farmacie.
    "Každý funkční univerzitní kampus by měl nabídnout studentům místo, kde se koncentrují studijní možnosti a které poskytuje vyhovující prostory pro studijní zázemí," uvedl rektor univerzity Vladimír Večerek. Bez studijního centra areál školy neodpovídá požadavkům na současné veterinární kampusy v Evropě, míní Večerek.
    Budovu centra utvoří trojice paralelně umístěných bloků. Mezi nimi vzniknou dvě atria, která architekti navrhli k setkávání studentů. Stavba o čtyřech podlažích v sobě ukryje centrální knihovnu, studovnu s přístupem k elektronickým informačním zdrojům, kanceláře, učebny historie a jazyků, depozitáře a další účelové prostory. Termín dokončení stavby stanovil projekt na poslední den roku 2011.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Už zas
Martin Rosa
22.09.10 10:21
jasně
mufna
22.09.10 03:59
Už zas 2
Bakala
22.09.10 05:51
zobrazit všechny komentáře

Související články