Tesco chystá rozsáhlou opravu obchodního domu na Národní v Praze

Vložil
ČTK
18.02.2006 18:15
Praha

PRAHA - Společnost Tesco Stores ČR chystá rozsáhlou opravu svého obchodního domu na Národní třídě v Praze 1. ČTK to dnes řekl mluvčí obchodního řetězce Vesselin Barliev. Na místní radnici nyní dokonce přišla žádost o vyjádření k záměru demolice této budovy.
"Zdůvodnění je, že je to zastaralá stavba," řekl starosta Vladimír Vihan (ODS). Žádost prý na radnici doručila projekční kancelář, která Tesco zastupuje. Podle záměru tam má být vystavěn nový víceúčelový objekt, uvedl předseda radniční komise územního rozvoje Filip Dvořák (ODS).
Barliev však úvahy o možné demolici budovy popřel. "Jedná se o evidentní nedorozumění nebo nepochopení. My se nechystáme tu budovu nějakým způsobem demolovat nebo zničit, ba naopak, dlouhodobě uvažujeme o její rekonstrukci a modernizaci," zdůraznil.
Oprava může zasáhnout i vnější plášť budovy, uvedl Barliev. Běžný provoz má být zachován, dodal.
Žádostí projekční kanceláře se bude komise územního rozvoje zabývat koncem února. "Je nezbytné, aby byl tento záměr předložen společně s návrhem konkrétního objektu, který by nahradil současnou budovu," řekl Dvořák. Na místě nesmí zůstat prázdný pozemek, který by hyzdil město, dodal.
Obchodní dům Máj, nyní Tesco, byl dokončen v roce 1975. Budova vznikla podle návrhu architektů Miroslava Masáka, Johna Eislera a Martina Rajniše na místě novogotického Šlikova paláce.
0 komentářů
přidat komentář