Architekti chtějí chebskou pěší zónu oživit pomocí street-party

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
01.09.2010 21:10
Cheb

A69 - architekti

Cheb - Architekti z ateliéru A69, který je autorem návrhu nové pěší zóny v Chebu, ji chtějí oživit netradiční street-party, kterou pořádají v  pátek večer. Jejím cílem je ukázat lidem možnosti, které nový bulvár nabízí a ponouknout je k tomu, aby jej více využívali i večer, řekl dnes ČTK Matěj Šišolák z atelieru A69.
    "Chceme poskytnout jakýsi návod, aby se lidé nebáli zajít si na pěší zónu jen tak, nejen když tudy jdou z práce nebo na nákupy. Dohodli jsme se i s restauracemi na pěší zóně, že na street-party nechají otevřeno a pokud to půjde, budou v provoz předzahrádky," popsal Šišolák. I pro provozovatele kaváren a restaurací by to měla být příležitost nabídnout lidem nové možnosti, které pěší zóna skýtá.
    Nová pěší zóna, jejíž hlavní část byla dokončena letos v létě, byla od počátku koncipována jako moderní městský bulvár, který se stane přirozeným místem setkávání a trávení času. "Jenže v minulosti a zatím i nyní je večer pěší zóna téměř prázdná, což je škoda," míní Šišolák.
    Street-party, na kterou architekti pozvali nejen veřejnost, ale i své kolegy, má zpestřit hudba, k dokreslení atmosféry se využijí i moderní LED-diodové světelné sloupy, které jsou na pěší zóně umístěny. Natáčet se na party i časosběrný dokument o pěší zóně.
    Moderní, světle vydlážděný bulvár, který vede téměř od vlakového nádraží až po historický střed města, stál město zhruba 130 milionů korun. Od středověkého náměstí jej pomyslně odděluje mohutný otáčející se kovový monoblok.
    Práce na pěší zóně ještě definitivně neskončily. Dál se pracuje na přilehlých ulicích, kde by stavební činnost měla definitivně skončit letos na podzim.

1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
takový hezký český název
David Teplý
01.09.10 11:29
zobrazit všechny komentáře

Související články