Přichází nový archiweb.cz

Vložil
Jan Kratochvíl
25.07.2005 21:05
Prázdniny jsou časem odpočinku, grilování a vodních radovánek. Není tomu tak ale v redakci archiwebu. V těchto dnech intenzivně pracujeme na spuštění nové verze našich internetových stránek. Rozhodli jsme se posunout služby archiwebu na profesionální úroveň a chceme dokázat, že internet je v současnosti nejvýhodnější informační médium. Archiweb by se měl stát společníkem architektů, kteří s ním zahájí svůj pracovní den a bude jim během práce kdykoli k dispozici - ať už jako zdroj inspirace nebo jako místo setkávání a výměny názorů s kolegy, případně jako místo odpočinku a nadechnutí se před další tvůrčí prací. Archiweb zůstane mostem mezi odbornou a laickou veřejností, která u nás nalezne přehledně uspořádané a bezplatně přístupné informace o dění v oblasti architektury a stavebnictví.
Termín slavnostního otevření nového archiwebu je stanoven na 1. září. Po prázdninách vyjde najevo, zda-li u nás architektura našla svůj domov.

Na co se můžete v novém archiwebu těšit?

DENNÍ ZPRAVODAJSTVÍ
Největší novinkou archiwebu bude každodenní zpravodajský servis. Kromě domácího dění najdete ve zprávách i informace ze zahraničí. S archiwebem si budete jisti, že vám žádná důležitá informace neunikne. Odběr novinek si můžete objednat i e-mailovou cestou.

KOMENTÁŘE
Zprávy, stavby, knihy a další příspěvky bude nyní možné komentovat. Čtenáři mohou vyjádřit svůj názor a zapojit se do veřejné diskuse.

POKROČILÉ FILTROVÁNÍ REFERENČNÍCH STAVEB
Podstatnou část archiwebu představuje encyklopedie moderní architektury a poněvadž realizací zajímavých domů přibývá, zavádíme podrobnější filtrování staveb, které umožní vyhledávat referenční příklady např. podle architektonického stylu, použitého konstrukčního materiálu apod.

KATALOGY
Katalogy Projekt-Materiál-Interiér obsahují kontakty na subjekty, které jsou spojené s realizací stavby. Jejich jména se objeví přímo u referenčních staveb.
V každém z katalogů je místo pro uvedení Produktu měsíce - zajímavého výrobku, služby nebo technologie.

e-SHOP
V internetovém obchodě pro architekty jistě nalezne zajímavé zboží i laická veřejnost. Hlavním artiklem bude česká literatura o architektuře.

ANGLICKÁ VERZE STRÁNEK
Abychom mohli přiblížit českou architekturu zahraničnímu publiku, bylo nutné vytvořit anglickou variantu archiwebu. V první fázi nabídneme čtenářům z ciziny ovládání anglické, následně přijdou i další jazykové mutace. Překlady článků a zpráv se na archiwebu objeví v druhém kroku.
0 komentářů
přidat komentář