České Budějovice počítají s druhou letní plovárnou

Vložil
ČTK
20.07.2010 13:40
České Budějovice

České Budějovice - České Budějovice by do pěti let mohly mít druhou letní plovárnu. Na slavnostním zahájení obnovení provozu letní plovárny na Sokolském ostrově to dnes oznámil primátor města Miroslav Tetter. Druhý areál by mohl vyrůst na sídlišti Máj.

    Celková rekonstrukce stála 73 milionů korun, ale do této částky patří i náklady na nové atrakce jako jsou například dlouhé skluzavky. Město uhradilo 16 milionů korun, zbytek na rekonstrukci získalo z dotací Evropské unie.
    Podle primátora jedna letní plovárna svou kapacitou nestačí, zájem veřejnosti je výrazně větší. "Především v prázdninových dnech, kdy do Českých Budějovic přijede ještě řada turistů," uvedl Tetter. Dnes nově otevřenou opravenou letní plovárnou na Sokolském ostrově navštíví za hodinu až 1400 lidí. Stejnou kapacitu měl areál už před rekonstrukcí. Jelikož se nachází poblíž centra města, už nebyly jiné prostory, o které by se letní plovárna rozšířila. "Proto bychom nutně potřebovali ještě jednu," řekl Tetter.
    Město počítá s tím, že novou letní plovárnu postaví na sídlišti Máj. Jedná se o lokalitu, v jejímž okolí žijí desítky tisíc lidí. "Máme jasnou představu, jak by měla plovárna vypadat. Zatím však nevidíme na peníze, z nichž by se projekt financoval. Ale věřím, že se v budoucnosti najdou a hlavně, že to nebude dlouho trvat," uvedl Tetter.
    Dnes otevřená českobudějovická letní plovárna na Sokolském ostrově přivítala návštěvníky po téměř roční pauze. Areál v minulosti trpěl různými nedostatky, skelet bazénu údajně nebyl v zemi pevně ukotven, navíc z něj voda prosakovala do vedlejší řeky Vltavy. Proto se město rozhodlo,že plovárnu opraví. "Ovšem při rekonstrukci jsme zase narazili na jiné problémy, pod dnem bazénu byla větší tloušťka betonu, než jaká byla uvedena v dokumentaci a trvalo nám, než jsme ji dokázali odstranit," řekl náměstek českobudějovického primátora František Jelen. Ten je přesvědčený, že nyní provoz na letní plovárně vydrží dlouhé roky bez větších zásahů.
    Letní plovárna v Českých Budějovicích bude denně otevřena od 10:00 do 20:00.
0 komentářů
přidat komentář