Kraj chce dostavět domov důchodců v Uhlířských Janovicích

Vložil
ČTK
31.05.2010 21:10
Praha

Praha - Středočeský kraj nechá vypracovat studii a projektovou dokumentaci k dostavbě domova důchodců v Uhlířských Janovicích na Kutnohorsku. Záměr dnes schválili krajští radní, sdělila ČTK mluvčí hejtmanství Berill Mascheková.

    Budova začala vznikat koncem 90. let 20. století. Stavbu ale po nějaké době zastavil tehdejší zřizovatel, okresní úřad, kvůli neúměrnému navýšení nákladů. Po zrušení okresů se stal investorem kraj, který projekt označil za nešťastný a pro budovu hledal kupce. Odhadovaná tržní hodnota rozestavěného objektu je podle dřívějších informací 40 milionů korun.
    Dostavbu domova schválili před více než rokem krajští zastupitelé. Hejtman David Rath (ČSSD) tehdy řekl, že dostavba si vyžádá 160 milionů, kolem 100 milionů bylo už podle něj prostavěno.
    Mascheková dnes uvedla, že nový projekt má navýšit kapacitu lůžek. Původní dokumentace počítala pouze se 60 lůžky, nově by jich mělo být až 135, a to i pro nepohyblivé klienty. Pokoje budou maximálně dvojlůžkové, celý dům by měl být stoprocentně bezbariérový.
    "V domově bude také k dispozici prádelna, kuchyň, jídelna, společenská místnost, garáže a parkovací prostory. Chybět nebude ani ordinace lékaře, pedikúra a kadeřnictví," dodala mluvčí.
    Kraj očekává, že po dokončení stavby se částečně sníží počet čekatelů na umístění v tomto typu zařízení, kterých je nyní v regionu kolem 4000.
0 komentářů
přidat komentář