O titul nejkrásnější nádraží se utká 10 stanic

Vložil
ČTK
27.05.2010 17:10
Praha

Praha - Čtvrtý ročník soutěže o nejkrásnější nádraží v České republice má deset finalistů, které vybrala na základě tipů veřejnosti odborná porota. O titul se letos utkají vesměs venkovské stanice, kterým se postaví Jindřichův Hradec. Pořadatelé to dnes oznámili ČTK v tiskové zprávě.
    Do finále se dostaly stanice Červenka na Olomoucku, Dobrovice u Mladé Boleslavi, Hodice mezi Jihlavou a Telčí, Choceň u Vysokého Mýta, Kopidlno u Jičína, Osek - město u Litvínova, Roztoky u Prahy, Strážnice na jižní Moravě, Jindřichův Hradec a Železná Ruda - Alžbětín. Vítěz vzejde z hlasování veřejnosti.
    "Cílem je ocenit dobrou práci lidí, kterým na jejich nádraží či stanici opravdu záleží, ty ostatní motivovat k zodpovědnějšímu přístupu a jistě nikoliv na posledním místě napomoci ke zvýšení zájmu veřejnosti o cestování vlakem," uvedl vedoucí projektu Pavel Bureš.
    Soutěž pořádá od roku 2007 občanské sdružení Asociace Entente Florale - Souznění s partnery, kterými jsou například České dráhy, Jindřichohradecké místní dráhy nebo Správa železniční dopravní cesty.
    Minulé ročníky soutěže o nejkrásnější nádraží vyhrály Ostroměř u Hořic, Trutnov a Zahrádky u České Lípy.
0 komentářů
přidat komentář

Související články