V Hradci Králové otevřeli nové koupaliště za 350 milionů

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
20.05.2010 10:35
Hradec Králové

Hradec Králové - Radnice stotisícového Hradce Králové dnes oficiálně otevřela nové venkovní koupaliště. Město dosud žádné nemělo a obyvatelé museli jezdit do menších měst v okolí či využívat nedaleké písníky. Stavba koupaliště přišla na 350 milionů korun a je největší současnou investicí města. První lidé se budou moci vykoupat v pátek.
    Koupaliště vzniklo u  Všesportovního fotbalového stadionu v Malšovicích a nese název Flošna. Celková kapacita je přes 1700 lidí. Milovníci vodních radovánek v areálu najdou tři vodní plochy, a to padesátimetrový plavecký bazén s pěti drahami, rekreační bazén a dětský bazén. Hlavními atrakcemi jsou velká skluzavka a dva tobogány. Travnatá plocha pro slunění má rozlohu 1,5 hektaru.
    Součástí areálu je objekt s saunami, vířivkou, parní kabinou, menším oddechovým bazénkem, masážemi a dalšími takzvanými wellness službami. V budově je i restaurace s bowlingem a squashovými kurty. Na terase budovy bude místo pro slunění, část bude vyhrazena pro nudisty.
    Základné celodenní vstupné bude pro dospělého 90 korun, děti, studenti a lidé nad 60 let zaplatí 50 korun. Slevy budou při platbě městskou kartou či prostřednictvím čipových hodinek. Slevy budou mít i rodiny s  dětmi. V ceně vstupného jsou také tobogány a skluzavky.
0 komentářů
přidat komentář