Marginálie v brněnském Domě umění: program na květen

Vložil
Tisková zpráva
30.04.2010 09:05
Od února do června 2010, vždy v pondělí v 18 h, malý přednáškový sál Domu pánů z Kunštátu (naproti vchodu do kavárny Trojka)

KVĚTEN 2010

3. 5. 2010  Anežka Sedláková (absolventka FA VUT Brno)
Továrna a loft – anachronismus a progrese
Konverze dožitých, avšak dnes již dále nevyužívaných textilních továren nepřestává zajímat české i zahraniční architekty, urbanisty, inženýry, sociology a památkáře. Problém tzv. brownfi elds se totiž nepromítá jen do měřítka jedné budovy, ale často zahrnuje celá rozsáhlá území. Projektovat bydlení do bývalých výrobních objektů znamená zachovat rovnováhu mezi historií a dneškem, přičemž významnou roli zde hraje fenomén „loft“ jako konkrétní forma bydlení. Co všechno může být loftem a jak se lofty vlastně dělí? Udělat si představu nám pomůže nedávno vyvinutý vědecký model H-M-S.

10. 5. 2010  Jana Francová (Katedra výtvarné výchovy PdF MU Brno)
Animáci z 341 a 18B
Prezentace animovaných videoprojektů studentů katedry výtvarné výchovy PdF MU a fakultního projektu Postprodukce ve spolupráci s Davidem Možným.

17. 5. 2010  Olga Buciová (Seminář dějin umění FF MU Brno)
Transgenické umění
Transgenické umění je prezentováno jako radikální umělecká forma zasahující do samé podstaty životních procesů. Popularizuje možnosti současné genetiky a molekulární biologie. Slouží spíše pozitivní propagaci těchto vědních oborů nebo předkládá objektivní vyhodnocení všech nabízejících se způsobů jejich využití v budoucnosti? Jedná se o plnohodnotnou „artovou“ disciplínu, okrajovou záležitost nebo opulentně servírovanou senzaci?

24. 5. 2010  Tereza Texa Rullerová (Ateliér intermédia FaVU VUT Brno)
Hledám kontakt
Proč Tereza Rullerová hledá kontakt ve svých performancích a videoinstalacích?
www.tereza.ruller.cz

31. 5. 2010
FA 2010
Vernisáž výstavy závěrečných prací studentů FA VUT Brno.
0 komentářů
přidat komentář

Související články