Žižkovská radnice chce visutou lávkou spojit Parukářku a Vítkov

Vložil
ČTK
29.03.2010 15:50
Praha



Praha - Žižkovská radnice spustila plán, podle kterého by měla Parukářku a Vítkov spojit visutá lávka pro pěší a cyklisty. Oba velké parky v centru metropole by se takto měly propojit do šesti až osmi let. Městská část počítá s tím, že projekt bude stát řádově desítky milionů korun, řekl dnes ČTK mluvčí Prahy 3 Jan Sotona.

    "Když se kouknete na mapu Prahy, tak ta zeleň jde propojit," řekl Sotona. Podle něj zeleň zabírá asi polovinu Prahy 3. Další zelená plocha by v budoucnu podle něj také měla na místě dnešního nákladového nádraží Žižkov spojit ještě park Židovské pece a Olšanské hřbitovy.
    Podoba visuté lávky mezi Parukářkou a Vítkovem by měla vycházet z veřejné evropské soutěže na nejlepší architektonické a konstrukční řešení. Celý projekt by měl navazovat na cyklotrasy, které Vítkovem budou nově procházet v místech zrušených železničních tratí. Podle Sotony by lávka měla být dlouhá asi 200 metrů.
    "Nabízí se celá řada možností, jak propojit obě lokality. Jako nejideálnější se zatím jeví lávka, která přímo propojí oba parky. Jednalo by se o stavbu celoměstského významu," uvedl předseda výboru pro územní rozvoj Prahy 3 a radní Pavel Hurda. Proto podle Sotony Praha 3 předpokládá, že by se na projektu finančně podílelo i město.
    Park na Vítkově podle Sotony prý veřejnost kvůli špatné dostupnosti příliš nevyužívá. Přitom je tu vyhlídková restaurace, tenisové i fotbalové hřiště. Má se tu také vybudovat kavárna s galerií.
5 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Stavba celoměstského významu?
Kateřina Bečková
29.03.10 09:55
Paní Kateřino, oni mají pravdu
Thomas
30.03.10 10:59
soudnost
Jiří Schmidt
30.03.10 11:41
Proč sedět při zemi
1jgs
31.03.10 03:41
zobrazit všechny komentáře

Související články