V Jirkově začala přestavba bývalého hotelu Praha na kulturní dům

Vložil
ČTK
27.03.2010 11:00
Jirkov (Chomutovsko) - V Jirkově začaly tento týden práce na rekonstrukci nevyužívaného hotelu Praha a sousedního bývalého hudebního klubu Beltine, v nichž bude po přestavbě sídlo nového kulturního domu. Se zahájením jeho provozu vedení města počítá na podzim, nahradí již nevyhovující a příliš nákladné kulturní zařízení ve čtvrti Nové Ervěnice, řekl ČTK mluvčí radnice Luboš Mizun.
    Zakázku získala stavební firma Intermont Opatrný z nedaleké Vrskmaně. "Termín dokončení prací je 15. října. V případě prodlení by město uplatnilo smluvní pokutu, která je stanovena na 10.000 korun za každý den navíc," uvedl Mizun.
    Město za dva objekty a pozemky zaplatilo chomutovské stavební firmě ABC 24 milionů korun, dalších 15 milionů korun si vyžádají nezbytné úpravy. Původně měly stát ale jen třetinu, tedy pět milionů korun.
    "Mezi několika koncepcemi zvítězila nakonec ta velkorysá. Je fakt, že bude nákladná, ale je to investice na desetiletí dopředu. A podařilo se nám zapojit řadu sponzorů a získat různé dotace, takže nárůst oproti předpokladům nebude tak výrazný," doplnil starosta Radek Štejnar (ČSSD).
    Práce zahrnují zřízení zázemí pro účinkující i návštěvníky, rozšíření tanečního parketu, nové obložení stěn, zvýšení kapacity míst k sezení či kompletní výměnu osvětlení včetně instalace dvou velkých skleněných lustrů v  hlavním sále. "Vybuduje se osobní výtah, projekt počítá i s novým ozvučovacím systémem a jevištní technikou. Samozřejmostí je bezbariérový přístup," dodal Mizun.
    V novém kulturním domě radnice počítá s pořádáním reprezentativních i maturitních plesů, divadelních přestavení, ale také koncertů populární hudby. Podobnou produkci totiž neumožňují prostory oblíbeného zámku Červený hrádek, který je také v majetku města.
0 komentářů
přidat komentář