Sonocentrum známé z brněnské korupční kauzy má územní rozhodnutí

Vložil
ČTK
24.03.2010 22:35
Brno

Brno - Konferenční objekt Sonocentrum známý ze žabovřeské korupční kauzy získal pravomocné územní rozhodnutí. Objekt, kvůli jehož chystané stavbě si údajně řekli o úplatek bývalý starosta Brna-Žabovřesk Aleš Kvapil a někdejší tajemník městské části Brno-střed Radovan Novotný, chce na hranici Žabovřesk a Brna-střed stavět firma SONO Records. Dosud se na záměr konalo územní řízení. V pondělí nabylo územní rozhodnutí právní moci, řekl ČTK spolumajitel firmy Jiří Štopl.
    Podle Štopla nyní firma začne shromažďovat podklady pro stavební povolení. Později o něj požádá. Sonocentrum chce Štopl stavět v proluce v sousedství budovy Platinia, kterou jeho firma ve Veveří postavila už dřív a poté ji prodala.
    Záměrem firmy je postavit polyfunkční objekt sloužící pro kulturní a společenský život v Žabovřeskách, ale nejen v nich. "Navrhovaný polyfunkční objekt skloubí funkce ubytování, kultury, restauračního provozu a parkování," uvedla firma v žádosti úřadům o posouzení vlivu projektu na životní prostředí.
    Součástí Sonocentra tak bude sál pro zhruba 300 lidí členěný na jeviště, taneční parket a hlediště, které bude doplněno třemi galeriemi. Do restaurace by se mohlo vejít až 300 lidí, ubytovací hotelová část bude mít kapacitu 80 lůžek.
    Budova centra by měla mít čtyři podzemní podlaží, v nichž budou garáže, devět nadzemních podlaží pro ubytovací část a čtyři podlaží sloužící pro provoz centra. Předpokládaný termín zahájení výstavby je letos, předpokládaný termín ukončení výstavby a uvedení do provozu příští rok.
    Firma SONO Records je známa zejména jako provozovatel renomovaného hudebního studia v Unhošti-Nouzově na Kladensku. Ke spolumajitelům firmy patří i producenti Milan Cimfe a Pavel Karlík. Tato dvojice například stála za loňskou nahrávkou slavné kapely Living Colours, která ve větší části vznikla právě ve studiu Sono v Nouzově.
    Ve studiu také Glen Hansard a Markéta Irglová natočili píseň Falling Slowly, za níž získali před dvěma lety Oscara za nejlepší filmovou píseň roku 2007. Studio v minulosti spolupracovalo i s rockovou star Davidem Bowiem či skladatelem Philem Glassem. Ve studiu nahrávala i řada tuzemských kapel.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
autoři projektu
25.03.10 10:10
RE: autoři projektu
misha
25.03.10 01:39
.
Martin Cviček
14.07.10 03:03
zobrazit všechny komentáře

Související články