V Brně se letos otevřou dva nové bazény

Vložil
ČTK
13.01.2010 18:30
Brno

Brno - V Brně by se letos měla výrazně zlepšit nabídka pro kondiční i rekreační plavce. Do léta se otevřou veřejnosti dva nové kryté bazény, jeden soukromého investora v Řečkovicích, druhý městský v Kohoutovicích. Kromě toho chce město získat bazén za Lužánkami. S majitelem se už na koupi za 19 milionů korun dohodlo, nyní se ladí detaily smlouvy, řekl dnes ČTK primátorův náměstek Oliver Pospíšil (ČSSD).
    Bazén za Lužánkami vlastní firma Kometa PS, která se loni v říjnu dostala do konkurzu. Asi pěti desítkám věřitelů dluží 58 milionů korun. Město o koupi plaveckého stadionu, který navíc stojí na městském pozemku, usiluje několik let. Jednání s majitelem Komety PS Zdeňkem Valcem však vždy ztroskotala, protože se strany nedohodly na ceně.
    Součástí plaveckého stadionu za Lužánkami je jediný brněnský padesátimetrový bazén, dětský bazén, posilovna i solárium. Areál je otevřen pro veřejnost. V minulosti tam trénovali i plavci mistrovského oddílu Kometa Brno, kvůli vysokému nájmu ale před dvěma lety stadion opustili.
    Město do budoucna počítá s i nutnou rekonstrukcí bazénu. Plánovat se začne, až radnice objekt získá.
    Plavecký stadion za Lužánkami leží v místě, které v Brně tradičně patřilo sportu. Vedle se nacházel hokejový stadion, který však později vyhořel a radnice ho nechala loni strhnout. Nyní se koalice s opozicí pře, zda by se zde měl hokejový stadion obnovit, nebo postavit na okraji Brna ve Starém Lískovci. Za Lužánkami leží i nevyužívaný fotbalový stadion. Ten se má opravovat.

3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
,
Martin Cviček
14.01.10 09:44
Nějaké informace o projektech?
Lenka štěpánková
14.01.10 04:19
tip č. 1
Kaker
15.01.10 09:38
zobrazit všechny komentáře

Související články