Ministerstvo uzavřelo konkurz na šéfa památkového ústavu

Vložil
ČTK
11.01.2006 00:10
Praha

PRAHA - Ministerstvo kultury uzavřelo dnes v poledne výběrové řízení na generálního ředitele Národního památkového ústavu (NPÚ). Do večerních hodin však nesdělilo, kolik uchazečů se přihlásilo.

Jeden ze členů komise, která má ředitele vybrat, dnes ČTK po uzávěrce konkurzu pouze řekl, že mu počet zájemců není znám a že ani není stanoveno datum, do kterého má komise osobu do čela ústavu ministrovi kultury doporučit.
O dnešním termínu se rozhodlo poté, co výběrová komise jmenovaná ministrem Vítězslavem Jandákem nedoporučila v prosinci žádného z několika přihlášených kandidátů.
Zdeněk Novák, který stanul v čele NPÚ na začátku prosince na pouhý jeden den, a to poté, co uzavřel svou desetiletou éru náměstka ministra kultury, se přihlásil do minulého i do tohoto konkurzu. Další jména nejsou známa.
Ministerstvo chce po nalezení ředitele NPÚ vybrat i deset ředitelů územních odborných pracovišť ústavu. Podle dostupných informací se na tato místa hlásí asi stovka lidí, včetně ředitelů odvolaných v prosinci stejně jako Novák.
Ministr Jandák původně předpokládal, že vedoucí funkce v památkové péči nově obsadí už před vánočními svátky. Odborná veřejnost tehdy vystoupila proti jeho postupu a označila ho za uspěchaný.
Členové komise nakonec postrádali v konkurzu na generálního ředitele výjimečné osobnosti v oboru, a rozhodli proto soutěž více otevřít. K uznávaným osobnostem směřovala výzva, aby se do řízení přihlásily.
0 komentářů
přidat komentář