Odpůrci ústecké kryté lyžařské dráhy opět organizují protesty

Zdroj
Eliška Cesarová
Vložil
ČTK
07.01.2006 20:50
Ústí nad Labem

ÚSTÍ NAD LABEM - Odpůrci výstavby kryté lyžařské dráhy na Střížovickém vrchu v Ústí nad Labem opět burcují veřejnost k protestům. Na letácích občany upozorňují, že nebezpečí výstavby dosud nepominulo, protože město znovu prodlužilo investorovi lhůtu na předložení bankovních záruk. Mluvčí města Milan Knotek dnes ČTK řekl, že nový termín je konec března.
Na krytou lyžařskou dráhu s akvaparkem a zábavním centrem v lokalitě Střížovického vrchu chce krajské město lákat turisty. Areál má postavit firma E.P., dceřiná společnost švýcarského podniku Gen man ventures AG. Projekt nazvaný Eden Park za zhruba miliardu korun je rozdělený na dvě etapy. V první vznikne v areálu plavecké haly na Klíši akvapark a na Střížovickém vrchu nad ním krytá lyžařský dráha. Ve druhé etapě postaví firma golfové hřiště a multifunkční halu.
Akvapark a lyžařská hala měly být podle původního plánu dokončeny koncem loňského roku. Dosud však investor nepředložil městu ani požadované finanční záruky na výstavbu areálu. Nyní město souhlasilo s dalším prodloužením termínu na předložení těchto záruk, tentokrát do konce března.
Zatímco akvapark obyvatelům Ústí tolik nevadí, proti výstavbě lyžařské dráhy protestovalo několik tisíc lidí. Bylo to zejména v době, kdy se projednávaly dokumenty pro územní řízení. Petici proti lyžařské dráze tehdy podepsalo na 3000 lidí. Stavba podle nich nenávratně poškodí krajinu Střížovického vrchu a ohrozí klid ve vilové čtvrti Klíše.
Mezi nejaktivnější odpůrce lyžařské dráhy patří Koalice SOS Střížák. Její členové se v těchto dnech prostřednictvím letáků obrátili na občany, aby představitelům města psali, že nesouhlasí s projektem Eden Parku. Vyzvali je také k tomu, aby zvažovali, komu dají svůj hlas letos při podzimních komunálních volbách. ČTK leták poskytl člen Koalice SOS Střížák a člen ústecké krajské rady Strany zelených Karel Nepraš.

> Zachraňte Střížák
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Arogance moci
Pietro
10.01.06 11:48
zobrazit všechny komentáře