V rozpočtu Prahy nejsou peníze na Štefánikův most ani letos

Zdroj
Michal Burian
Vložil
ČTK
05.01.2006 13:05
Praha

PRAHA - V rozpočtu města Prahy nejsou peníze na celkovou opravu Štefánikova mostu ani letos. Podle původních plánů se měla rekonstrukce zhruba za půl miliardy korun uskutečnit už loni. Ani tehdy však v rozpočtu peníze na tuto stavbu nezbyly. Potom se hovořilo o zahájení prací letos na jaře. Zda skutečně začnou, zatím není jasné.
"Při přípravě rozpočtu na to nebyly přiděleny finanční prostředky," řekl ČTK radní pro dopravu Radovan Šteiner (ODS). Bude usilovat o to, aby vedení města někdy v prvním čtvrtletí o přidělení peněz na opravu mostu rozhodlo. "Je to závislé na tom, zda s tím bude souhlasit rada a zastupitelstvo," dodal Šteiner.
To, že je Štefánikův most ve špatném stavu, zjistila Technická správa komunikací při průzkumech po povodni v roce 2002. Podobně jsou na tom Libeňský a Hlávkův most, jejichž rekonstrukce se rovněž plánují.
V případě Štefánikova mostu, který byl postaven v 50. letech minulého století, se má zesílit nosná konstrukce, obnovit izolace a kompletně vyměnit vozovka. Dělníci by také měli opravit tramvajovou trať včetně křižovatky u Letenského tunelu.
Libeňský most pochází v roku 1928. Jednou z variant jeho opravy je to, že se zbourá a postaví jeho širší kopie. Náklady se odhadují na miliardu korun. V letošním rozpočtu má město v rozpočtu na přípravné práce deset milionů korun. Podle původních předpokladů měla oprava začít už ve druhé polovině minulého roku.
Hlávkův most je nyní součástí takzvané severojižní magistrály. Vznikl v letech 1910 až 1914, na přelomu 50. a 60. let byl rozšířen. Podle plánů by měla jeho oprava začít po dokončení prací na Libeňském mostu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články