Karlovy Vary ukáží novou multifunkční arénu pomocí vizualizace

Zdroj
Vladimír Meluzín
Vložil
ČTK
26.12.2005 20:40
Karlovy Vary

KARLOVY VARY - Karlovy Vary představí veřejnosti připravovanou multifunkční arénu pomocí trojrozměrné počítačové vizualizace. Za její zpracování zaplatí společnosti Ctech Praha přes 952.000 korun. Arénu v digitální podobě na CD a DVD nosičích bude mít město k dispozici do konce ledna. ČTK o tom informoval náměstek primátora Petr Keřka.

Vizualizaci studie multifunkčního sportovního a společenského centra za téměř jednu miliardu korun, která má stát v Tuhnicích, uvidí lidé na pěší zóně T. G. Masaryka. Bude tady promítána na velkoplošné obrazovce.
"Vizualizaci lze využít i pro další účely, nejen k veřejné prezentaci. Je důležitá pro další projektové práce a přípravu stavby. Firma, která ji zpracuje, už zhotovila například vizualizaci budoucí trasy silnice I/6 přes Karlovarský kraj," uvedl Keřka.
Součástí multifunkčního centra budou i tréninkové plochy, velká parkoviště a krytý pětadvacetimetrový plavecký bazén. Stavba bude téměř totožná s arénou, která vyrostla v Liberci. Pouze její kapacita bude o něco nižší.
Na zahájení stavby má v příštím roce město ve svém rozpočtu 50 milionů korun. "Do konce února by mělo být vydáno stavební povolení. Za veškeré úkony související s přípravou stavby a projektem jsme dosud zaplatili přibližně 12 milionů korun," dodal Keřka.
Karlovy Vary nemají obavy, že by nesehnaly na stavbu nové arény dostatek peněz. "Domnívám se, že jsme natolik bohaté město, že to nebude problém. Například letos očekáváme, že skončíme s přebytkem hospodaření 300 milionů korun. Nevylučujeme ani bankovní úvěr," uvedl náměstek primátora Petr Keřka.
0 komentářů
přidat komentář