Vedení Blanska uvažuje o zboření výškové budovy v centru města

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
22.12.2005 17:45
Blansko

BLANSKO - Představitelé radnice v Blansku zvažují, že nechají zbořit desetipatrovou budovou ze 70. let stojící v centru města. Z více důvodů nevyhovuje současným požadavkům. Objekt ze skla a betonu je především ve velmi špatném technickém stavu. "V příštím roce si necháme zjistit, co by stálo jeho odstranění," řekla dnes ČTK starosta Blanska Jaroslava Králová.

Dodala, že v dubnu se z budovy odstěhuje finanční úřad a objekt se zcela vyprázdní. Rozhodnutí o budoucnosti budovy nelze podle Králové odkládat. Odborníci zjistili, že její oprava by přišla na asi sto milionů korun, což ale pro město představuje příliš velkou investici.
Objekt není vhodný ani pro předělání na byty a budovu kvůli jejím technickým parametrům nelze přestavět ani na parkovací dům. Volných kancelářských prostor ve městě je dost.
I když klíčové rozhodnutí k osudu blanenské výškové budovy tamní zastupitele teprve čeká, většina z nich se shoduje, že by bylo finančně výhodné a pro centrum města architektonicky nejvhodnější objekt zbořit a na jeho místě vystavět novou budovu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články